Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 27 juni 2023

Te snel......

De tijd gaat te snel, de dagen rijgen zich snel aaneen en ik kan het nauwelijks bijhouden. Afgelopen zaterdag hadden we een héle gezellige Visserijdag. Zoals gebruikelijk zag ik er zelf niet zo heel veel van 😉😂, maar de gezelligheid was er niet minder om. 

 


We kregen nogal eens de vraag of het niet warm was met deze kleding aan, maar dat viel echt wel mee. Natuurlijk is het warm - het is zómer - maar ik heb het met een korte broek en een dun shirt óók warm en ik denk dat ik zondag in het verpleeghuis meer pufte dan de dag ervoor. 
Hoewel de oude bewoners bij job2 zeggen dat ze geen last van de warmte hebben (standaard antwoord), hebben ze dat natuurlijk wel. Ze plakken ook, eten en drinken slechter, krijgen oedemateuze voeten en alle lontjes worden korter. Het waren dan ook pittige dagen. Doe daar nog een chronisch gebrek aan personeel bij en dan moet de vakantieperiode nog beginnen. Ik lig er wel eens wakker van.

Toen ik gisteren bijna wegfietste voor mijn late dienst, bracht de pakketdienst nog een cadeautje:


Ooooohhhhhhhhhh....... de wintercollectie!

Ik beloof echt niet dat dit deze week al allemaal in de schappen ligt, écht niet! Het grote schuif en duwwerk gaat weer beginnen. Ik kan je wel beloven dat het heel kleurrijk wordt....

Vandaag op mijn vrije dag moest ik echter eerst andere dingen doen. Eerst maar eens naar de tuin. Daar schreeuwt het om water, het is zooooo verschrikkelijk droog. De anders zo vruchtbare zeeklei is nu omgetoverd tot een bonk beton. Sommige dingen staan echt te verpieteren maar er is nog genoeg te oogsten en te bewonderen.




En dan moet thuis de oogst nog even verwerkt worden....


Voor je het weet is een (vrije) dag weer om, het gaat écht te snel. Deze week stort ik me eerst op het verzenden van de strengen van het abonnement én ik duik die dozen in! Maar eerst nog een tip voor een streng handgeverfd garen (of een ander draadje waar je niet genoeg van hebt voor een groot project).

Foto's en patroon Rüsch van Martina Behm - Ravelry


Het patroon van deze leuke roezel-sjaal is te koop via Ravelry in het Engels en Duits. Je hoeft alleen maar rechte steken te breien - ook een heel leuk project als je voor het eerst met een rondbreinaald continentaal wil leren breien.

Morgen is de winkel weer open vanaf 9.00 - 17.00 uur. Ik duik die tuin nog even in......









1 opmerking:

  1. Ik vind de klederdracht van jullie altijd zo mooi en kleurrijk. Het is idd heel erg droog. Ondanks de regen van vorige week. Maar jullie hebben toch nog een mooie oogst. Succes met het verwerken hoor.

    BeantwoordenVerwijderen