Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 29 juni 2023

Slub

O, had ik toch maar wat meer tijd. Of kon ik eens straffeloos een nachtje doorhalen om al de dingen te doen die ik wil en moet doen. Met zoveel nieuwe draadjes in de winkel en de leuke patronen die ik daarvoor tegen kom, jeuken mijn handen om van alles te maken. Juist die handen werken op dit moment even niet mee.... Vandaag en morgen gaan ook de strengen weer op de post van het verrassingsabonnement en ook dan glijden heerlijke strengen door mijn handen.

Voor wie koos voor het luxe draadje (deze keer een slub-merino) voegde ik een patroon toe, maar juist vandaag kwam ik weer een ander leuk project tegen:

Noelanie-patroon Ravelry

Noelanie patroon Ravelry

Deze halfronde sjaal is gebreid met een streng slub-garen (er zit een "bobbeltje" in het garen) en dezelfde lengte mohair/zijde in een bijpassende tint. Het verschil in structuur maakt de sjaal prachtig, bovendien is het een lichtgewicht.

Het patroon is te koop via Ravelry (Engels). In de winkel heb ik nog meer strengen van dit handgeverfde garen en er ligt nog genoeg te wachten voor een volgende lading. Ik zou zóveel meer willen verven als ik meer tijd had. En breien. En haken. En naaien. En borduren. En koken en bakken. 

Maar morgen eerst maar een vroeg dienst draaien en volgende week me storten op de BTW-administratie. En dromen mag!

******

Morgen - vrijdag - is de winkel 's middags gesloten i.v.m. een begrafenis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten