Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 3 juni 2023

Gemist!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vandaag nogal eens heb gedacht aan het Brei- en Haakfestival 😁... Zeker toen er een aantal keer klanten in de winkel kwamen die er naar vroegen: "is er dit jaar geen brei-feest?" Er besloop me zowaar even een gevoel van "had-ik-dan-toch" maar nee, ik kan niet alles! We genoten dit jaar van een heerlijke vakantie en er kwam een hand-operatie tussendoor.

Áls er een festival zou zijn geweest, dan hadden we beslist dit leuke vest in de schijnwerpers gezet!


Cathrien breide het met 8 bolletjes Hawai-Cocktail garen, een mix van katoen met acryl. Het garen is een kleurig getwijnd garen, lekker zacht en het breit heel erg fijn. Door zijn lange looplengte is het ook geschikt om te haken.


Het gebreide vest heeft een leuk reliëf-steekje en is prachtig afgewerkt bij de hals. Het patroon is beschreven in maat 42-44, maar is eenvoudig aan te passen in de lengte en de breedte. Als je een grotere lengte gaat breien is het raadzaam om wat extra te bestellen, voor de prijs hoef je het beslist niet te laten! (2,95)


Vorige week bestelde ik wat extra voorraad maar kreeg helaas niets binnen, dat betekent dat deze groene kleur er op dit moment niet is. Maar genoeg alternatieven! Omdat de voorraad dus beperkt is heb ik deze bollen in de webshop gezet. Wil je bollen ophalen in de winkel, dan is het raadzaam om deze te bestellen via de webshop en te kiezen voor "betalen bij afhalen", dan zijn ze voor je gereserveerd.


Bij aankoop vanaf 8 bollen krijg je automatisch het patroon van deze vesten erbij! En zit je kleurtje er toch niet bij? Dan kun je ook kiezen voor de LangYarns Tropical met dezelfde looplengte en stekenverhouding maar met een iets luxere uitstraling.
Gemêleerd garen kan soms iets gaan poolen, d.w.z. dan je vlekken of strepen krijgt omdat een kleur zich steeds op een bepaalde plek zich herhaalt. Als je je daar aan stoort kun je met 2 bollen om en om breien.


Je kunt er uiteraard van alles mee maken, Ria breide deze zomerse polsmofjes die op koude ochtenden nog heel goed van pas komen! Hier kun je echt wel mee voor de dag komen.

En volgende week gaan koste wat kost de verfpannen weer aan. Zó verschrikkelijk veel zin in!!







2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook nog aan het festival gedacht hoor. Maar ik snap heel goed dat je jezelf voorop zet hoor. Het blijven wel hele leuke herinneringen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat niet kan, dat kan niet, Jeanet.
    Is het patroon van dit vest ook los te koop?
    Groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen