Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 1 september 2022

Kleuren!

Het was gisteren een zwaar chaotische dag, een "ouderwetse" zeg maar 😉. Toen de winkel boordevol mensen stond moest ik het pand verlaten voor die afspraak in het ziekenhuis. Ali overgeleverd aan de leeuwen of andersom.... 😁. Gelukkig hadden de klanten alle begrip en het ziekenhuis was ik sneller uit dan in. In no time stond ik weer op de parkeerplaats met het gevoel dat ik me aanstelde. Ik had al geen hoge verwachtingen, ik weet dat je met sommige kwalen moet leren leven (en dat doe ik al een poosje/30 jaar) maar enig inlevingsvermogen had ik toch verwacht. Afijn, één hoortoestel gaat er dan komen - wordt vervolgd!

 

Om de frustratie een uitlaadklep te geven heb ik gisterenavond eens flink geknetterd met strengen, verf en water. Hoppa! Kleur erin!! Ietwat overmoedig gooide ik met de verfpoeders wat pittige (giftige) kleuren opleverde. Het hangt nu te drogen in de tuin, vanaf morgen in de winkel.


Ik link nog maar eens naar een ouwe gouwe: een patroon van een kleine sjaal waar je maar 1 streng voor nodig hebt. Of eigenlijk kun je oneindig doorgaan met dit patroon, een heerlijk werkje waar je alleen maar rechte steken breit (ideaal als je eens continentaal wilt leren breien). Te koop via Ravelry, ook in het Nederlands. 

Foto en Patroon: Martina Behm - Hitchhiker

Morgen duik ik weer in de wereld van het verpleeghuis, ik heb een vroeg dienst. Voor noodgevalletjes ben ik na half 4 nog even in de winkel en uiteraard zaterdag weer de hele dag.

3 opmerkingen:

 1. Echt pet als je zo'n reactie krijgt, een beetje menselijkheid zou wel fijn zijn. hoop dat een gehoorapparaat verlichting geeft. Fijne kleurtjes weer. Houd de moed erin .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is 30 jaar tobben niet lang genoeg???
  I.i.g. is een kleurenexplosie als reactie er één van het betere soort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk gaat het gehoorapparaat iets helpen.
  Jouw waslijnen vol met garen vind ik altijd zo geweldig om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen