Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 24 september 2022

Vrij!

Man, man, wat is het toch genieten van een weekje vrij! Het zijn de kleine dingen waar ik enorm van geniet want echt op vakantie zijn we niet. De krant echt eens lezen, warme koffie - én een warm tweede bakkie - boodschappen doen midden op de dag, op het gemakje naar je kapper, géén wekker, een vrije zaterdag en morgen nóg een vrije zondag. 

Niet dat ik helemaal niets doe, he? Ik wil alles waar ik het afgelopen jaar niet aan toe ben gekomen in één week proppen. Gedoemd tot mislukken, uiteraard. Ik trapte de week af met - jawel - een bezoekje aan de vakbeurs. Met collega en vriendin Jeannette is het gewoon een dagje uit, met met z'n tweeën zie je altijd meer dan alleen.


De eerste bestellingen druppelen al binnen en volgende week is de winkel nog beter gevuld dan anders 😁. Dinsdag was het puinruimen thuis (aarrgghhh.... een vriezer ontdooien!). Maar ook dat was niet verkeerd, want géén storende winkelbel, geen telefoon en de mailbox kon wachten tot later. En ik keek voor het eerst sinds jaren eens live naar de troonrede. Ik weet niet of ik daar goed aan deed....


Woensdag besloot ik af te reizen naar Zwolle. Eindelijk een keer langs kindlief zonder haast. Het was een belevenis op zich. Voor het gemak ging ik met de trein. De reis van ruim 3,5 uur maakte dat ik me aan het eind stokoud voelde. Van alle reizigers die ik zag had ik de moeder kunnen zijn 😂, tot aan Utrecht zag ik niemand die in de vorige eeuw geboren was. Zaten er vroeger nog wel eens wat ouderen in de trein, tegenwoordig ben je een bijzonderheid. Zeker als je dan ook nog je breiwerk oppakt...


Ik werd zelfs stiekem gefotografeerd door een studentje, die vast naar zijn moeder appte dat ik hetzelfde deed als zijn oma vroeger! Het kon de pret niet drukken. Gelukkig stapte er in Amersfoort iemand in de trein met kraaienpootjes. Grijze haren is niet meer van deze tijd natuurlijk, maar de onvermijdelijke  rimpeltjes deden vermoeden dat deze dame van mijn leeftijd was. 

Eenmaal in Zwolle voelde ik mij niet jonger worden. Wat een jonge mensen overal! Ik ging weer terug in de tijd toen ik met Miriam in haar studentenkamer kwam. Whaaa, is dat bij mij echt al 30 jaar geleden? Het kriebelde wat toen ik de aangekoekte borden en pannen op het oeroude aanrechtje zag staan "Nee mam, dat is niet van mij - laat het staan". We gingen de hort op in Zwolle:


Zwolle is echt een hele leuke stad. Gemoedelijk, een beetje provinciaal zoals Middelburg (eeh, ik blijf een provinciaaltje pur sang, he?) maar groter en nog meer leuke pleintjes, winkeltjes en speciaalzaakjes. En die práchtige boekwinkel waar ik altijd even naar binnen moet!We hadden heerlijk najaarsweer en genoten volop van deze leuke stad en elkaar. 


En deze vrije zaterdag spendeerde ik aan wat ik het allerliefste doe: ik gooide - met alle tijd van de wereld - weer wat strengen in de pan en genoot van het resultaat.En kijk, dit soort dingen: daar komt het gewoon nooit van. Maar deze week dus wél!


En eindelijk maakte ik een Instagram-account aan. Nóg vluchtiger dan Facebook maar het schijnt er bij te horen als je je hoofd boven water wilt houden in deze tijd. We gaan het zien..... Véél plaatjes, weinig inhoud is mijn eerste indruk, maar ik moet een beetje bijblijven, he?! 
Deze grijze vrouw van middelbare leeftijd gaat de appelkruimeltaart uit de oven halen en de hele avond genieten van het vooruitzicht van nog een vrije zondag!

8 opmerkingen:

 1. Fijn dat je genoten hebt van de vrije week. Gezellig moeder-dochter dag gehouden. Daar geniet ik ook altijd zo van. Weer prachtige kleurtjes garen heb je uit de pan getoverd. Geniet maar lekker van de vrije zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha leeftijdgenootje, heerlijk weekje zo te lezen. Ook mijn dochter studeerde in Zwolle en ik vind het een gezellige stad, met een heerlijke boekwinkel en leuke restaurantjes. Geniet nog maar lekker van de komende dagen, het is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super gezellig verhaal. Tis duidelijk dat je genoten hebt! En ook nog naar Waanders in de Broeren: een waar boekenparadijs! Maar bij jou is het een waar garenparadijs, wat een mooie kleuren heb je gefabriekt! Geniet nog van de vrije zondag, groeten van een grijs koppie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds kort geen Waanders meer maar Van de Velde in de Broeren, even wennen!

   Verwijderen
 4. Dit klinkt als een heerlijke, goed gevulde, afwisselende week. Ik hoop dat je er weer een poosje tegenaan kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En heerlijk besteede vrije week . Super hoor en leuk beschreven hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je zo geniet van je week vakantie! En tuurlijk kun je niet alles doen in die tijd, maar zo fijn dat er even meer rust is, geen wekker en geen (storende) zaken als de deurbel, telefoontjes en mailtjes! Leuk dat je in Zwolle was, al bijna 20 jaar mijn woonplaats :) Succes met wat straks weer allemaal 'moet' en hopelijk nog vaak de kans op een weekje rust. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen