Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 3 september 2022

Inspiratie

Zoals je las heb ik deze week sinds een lange tijd weer eens wol geverfd. Ik moest wat frustratie kwijt en smeet ruimhartig met de verf waar best mooie strengen uit zijn gekomen. Nu laat ik me meestal inspireren door andere dingen. Het zijn vaak foto's van kleurencombinaties die me aanspreken en het wordt sowieso altijd anders dan ik heb bedacht. Maar soms krijg ik iets mijn handen waarbij ik denk: dát wil ik verven!


Dit weekend kregen we een zak verse pistachenootjes. Vers is dus écht vers: de nootjes zijn onbehandeld en zitten nog in hun zachte en o-zo-mooie bolster/schil. Wat een lekkernij!
Niet gebrand of geolied maar puur!


Dat schilletje inspireert mij dus enorm. Die zachte kleurtjes met geel, groen, roze en bruin-tinten! Tenslotte zie je hier alleen maar van die glimmende, zoute, vette pistache maar dit is puur natuur.De komende weken ben ik nog véél te druk met werken, familie, afspraken. Maar ergens in september ben ik vrij van job2. Na wat wikken en wegen heb ik besloten om de winkel te sluiten in week 38 - van 21-24 september. Een paar dagen dat er écht niets moet. Dan lekker de verfketels aan, of misschien ook niet. Alleen die keuze al! 😊

Ondertussen snak ik naar wat afkoeling. Telkens denk ik dat het komt, en dan puf en plak ik weer. Maar ze gaan komen, die koele dagen. Daarom een link naar een nieuw patroon van Sascha, de Summer-Love-Shawl
Deze zomer was de liefde voor sjaals echt niet nodig, dus gaan we voor een herfst waarin we heerlijk kunnen wegkruipen in een ruime omslagdoek!Het is weer zo'n heerlijk patroon waarbij je eigenlijk alle soorten garens kan gebruiken, je kunt stoppen met haken als je wol op is of als je je omslagdoek groot genoeg vindt. Deze versie van Ans is ook prachtig, met een verloopbol.En een paar handgeverfde strengetjes zijn hier ook heel geschikt voor, eventueel te combineren met een effen bijpassende kleur sokkenwol. Het patroon is te koop via de webshop van Sascha en op papier in onze stenen winkel.

Fijn weekend!
1 opmerking:

  1. Prachtig die kleuren van de pistachenootjes.
    Fijn vooruitzicht die vrije dagen.

    BeantwoordenVerwijderen