Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 24 februari 2021

Op een kier....

Wat fijn! Vanaf volgende week woensdag gaat de deur van de winkel weer open. Op een héél klein kiertje weliswaar maar de deur mag lekker op afspraak van het slot! Maximaal 2  klanten tegelijk in de winkel (hé, deed ik dat al niet vanaf maart 2020?), én op afspraak. Dus voor wie eindelijk weer wil neuzen, voelen, aaien, combineren: bel of mail voor een dag en tijd en we plannen met liefde een afspraak (0118-602300 of mail info@blij-dat-ik-brei.nl)


Hoe ik het allemaal in het vat ga gieten: ik heb werkelijk geen idee. Misschien moet ik je vragen hoelang je wil blijven (die 10 minuten per klant is natuurlijk een lachertje, je mag op je gemakje komen struinen). Natuurlijk moet het mondkapje op, alles op 1,5 meter en mag je niet naar binnen met klachten (verkoudheid, hoesten en dat soort ongein). Omdat ik natuurlijk op vrijdag nog elders werk, worden de "winkeldagen" woensdag, donderdag en zaterdag. Ik moet nog wel even héél hard de winkel opruimen want het is een ongelooflijke bende na al die fotootjes en de verkoop uit zakken en dozen. Natuurlijk kun je nog steeds afhalen, click&collect, mail&collect en bel&collect - het kan allemaal. Maar in overleg en aangekondigd. Dan gaat het helemaal goedkomen! O, zo'n zin om weer klanten te ontvangen in de winkel!

In de tussentijd zijn er een paar mooie voorbeelden bij gekomen in de winkel. Mijn moeder breide nogmaals de sjaal "Zeeuwse Kus(t). Ik blogde er al vaker over maar het garen waarmee we oorspronkelijk breiden is uit de collectie. Maar dit is een patroon dat met zoveel soorten garens gebreid kan worden, deze keer met Chloé van Borgo de Pazzi:


Chloé is een draad van 90 % wol en 10% viscose en heeft een tweedeffect. Er zit maar liefst 420 meter op 100 gram, € 8,80). Voor deze sjaal zijn 2 strengen gebruikt. 


De kleuren vind je hier terug in de webshop (oooh, en volgende week kun je het gewoon zien en voelen!). Wil je het patroon erbij ontvangen? Schrijf dat even bij je bestelling, dan krijg je het patroon gratis erbij geleverd. Wil je alleen het patroon? Dat bestel je hier.

Je kunt er ook prima mee haken!


Deze sjaal is een ontwerp van Berniolie, het is gehaakt van 2 + 1 streng Chloé. Het duidelijke patroon is te koop via Etsy (Engels en Nederlands). Ben je op zoek naar mooie, bijzondere en goede patronen (veelal voor sjals en omslagdoeken)  in het Nederlands? Dan moet je zeker even struinen bij Berniolie Designs op Etsy - of hier op Ravelry.














3 opmerkingen:

  1. Fijn Jeanet, zo gaan we de goede kant op. Zal nog even duren voor ik de trein kan pakken, maar het begin komt eraan.
    Succes en groetjes uit Purmerend
    Wia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk vooruit zicht voor jullie. Succes met opruimen en ale klaar maken voor de klanten die weer langs gaan komen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat de deur weer op een kier mag. Met allerlei regels, maar het mag weer!
    Jullie winkel is voor mij niet om de hoek, maar ik hoop dat er veel winkelafspraken worden gemaakt.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen