Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 1 februari 2021

Het vervolg........

Helemaal verrassend was het "uitgelekte" nieuws niet en we hebben nog -tig mitsen en maren af te wachten, maar waar ik al een beetje bang voor was gebeurt: de stenen winkel blijft nog wel even dicht.... 😔. Schrok ik in december nog van een lockdown van 5 weken, nu houden we al rekening met Maart......Fijn dat ophalen van bestellingen straks misschien wel mag  - voor een wolwinkel is dat natuurlijk nauwelijks een oplossing want dan moet je wel precies weten wat je wil bestellen. Handig voor grote bedrijven met uitgebreide en gedetailleerd webshops maar de clou van een winkel als de onze is toch de beleving:  het voelen, het combineren en vergelijken, voorbeelden zien en passen, steekjes leren en patronen schouder aan schouder uitleggen. Dát gaat 'm voorlopig niet worden.....
Ik word bijna weemoedig als ik denk aan die klant die de winkel binnen stapte en zei: "ik wil wat gaan breien", geen idéé had wat en hoe, eigenlijk haken bedoelde en dat we er dan na een half uurtje sparren, voelen en bekijken wel uitkwamen en ze met een tas gelukkig de winkel uitstapte...... 
Of die mevrouw die dat klosje garen bij haar bloesje zocht en we 5 kleurtjes Gütermann uit het vak haalden om te kijken wat het beste paste, nog even buiten in het daglicht controleerden of we nu echt de goede kleur namen...
Knoopjes uitzoeken bij dat ene kindertruitje.......
10 kleurtjes zoeken voor dat dekentje dat bij het behang van de baby-kamer moet passen en waardoor opeens de tafel vol ligt met tientallen mogelijke combinaties....
Binnenstappen voor een ritsje en weggaan met 5 bollen sokkenwol.....

Maar goed, we schakelen maar weer terug, he? Veel van jullie weten ondertussen al een beetje hoe het werkt, het nieuwe normaal. Ik ben de hele dag bezig met het beantwoorden van telefoontjes en mails, voeg extra dingetjes en verzoeken (naalden, stekenmarkeerders, patroontjes, boekjes, etc.) toe aan lopende web-bestellingen. Ik maak de hele dag foto's van bolletjes wol, combinaties, alternatieven. Alleen dat voelen, da's lastig. En de kleuren goed op de foto krijgen ook. 
Heb je wat nodig? Bel, mail gerust. Ik ga mijn uiterste best doen om je te helpen, we komen er - met wat geduld - wel uit. Er komt echt weer een dag dat het weer anders kan.

Blijf gezond en hou vol. Bij mijn andere job weet ik weer precies waar we het allemaal voor doen...

(dit was gelukkig loos alarm, hoor!)8 opmerkingen:

 1. Moedige vrouw. Lief ook,en,wij hopen je gezond en wel terug te zien eens deze ellende stopt.Dikke, ongevaarlijke knuffel,Nico en Anne Mie uit Bruggr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel sterkte, hou vol en blijf vooral gezond💪

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uiteindelijk kom ik naar het verre Arnemuiden om te voelen tot ik een ons weeg! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreselijk allemaal Jeanet, ik vraag me wel af hoe dat nu straks verder moet met veel kleine ondernemers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft een moeilijke en ingrijpende tijd voor jullie. Sterkte hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer, jammer. Jazeker. Maar ook ik kom weer terug t.z.t. En wat fijn dat je wel blijft bloggen. Heerlijk om elke keer op afstand mee te kunnen leven en meelezen.
  Alle goeds. Met z'n allen redden we het echt wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor niemand fijn deze situatie en deze maatregelen. Maar voor (kleine) ondernemers zoals jij extra zuur.
  Blijf moed houden. Hopelijk mogen er heel gauw weer mensen bolletjes komen voelen.
  Zo mooi hoe jij omschrijft op welke manieren mensen winkelen in jouw winkel ... haken en breien door elkaar halen, voor 1 ritsje komen en met 5 bollen de deur uitgaan. Je tovert een lach op mijn gezicht.
  Zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...