Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 17 februari 2021

Dooi.....

Helemaal wennen doet het toch niet, die enorme temperatuursverschillen in een week tijd. Van -10 naar 17 graden is toch - zelfs voor Nederland - best bijzonder. Manlief kan er zéker niet aan wennen, ook niet na 30 jaar. Ik laat vandaag mijn sneeuw-geverfde wolletjes zien, geverfd met sneeuw en "kunstmatige" dooi. Het was een leuk avontuur 😂, je leest het hier nog eens na.

Ik verfde eerst sock blanks. Gebreide lappen van sokkenwol waar je je heerlijk op kan uitleven met kleur. Eenmaal gedroogd is het de bedoeling dat je het lapje uittrekt en er bijv. sokken van breit - maar uiteraard kan iets anders ook prima!


Dit werden mijn eerste sneeuwlapjes. Allemaal geverfd in één sneeuwbad!
Zijn ze hetzelfde? Eh, welnee!
Passen ze bij elkaar?
Absoluut!
Van 1 lap brei je een paar sokken tot maat 46.
Maar je kunt het ook gebruiken voor sjaals, een kolletje, mutsen en het is prima te combineren met andere 4-draads sokkenwol. Met 80% merino is het ook nog eens superzacht!


Johanna experimenteerde lustig mee:Je vindt alle sokkenlappen terug in de webshop bij de handgeverfde garens onder het kopje Single Knit.

Daarna kreeg ik de smaak te pakken en sneeuw-verfde ik nog een aantal strengen met een glittertje erin. Ook deze wol is geschikt voor sokken én voor allerlei andere dingen! Ook hier geldt weer: de strengen zijn niet identiek, niet eens symmetrisch 😉 maar wél uit hetzelfde sneeuwbad! Ook deze vind je terug in de webshop onder de noemer GlitterHou je wel van dit soort verrassingen? Je kunt je nog steeds inschrijven voor een van de verrassingsabonnementen, dan ben je elk kwartaal verzekerd van iets unieks!

Of krijg je juist de rillingen of nachtmerries van ongelijke sokken? Dan is dit niks voor jou! Kijk dan maar eens bij de sokkenwol. Een heleboel vrolijke kleurtjes Trekking XXL zijn toegevoegd, voor sokken met mooie strakke streepjes! 😉.

2 opmerkingen:

  1. Ik zeg: toch een geslaagd experiment hoor. Misschien volgende keer weer. Ik (denk ik) heb niet iets met zelf gebreide sokken. Nu ben ik ook een kniekousen mens. Maar ze zien er wel altijd heel erg leuk en creatief uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het mag dan wel sokkenwol heten, je kunt er van alles mee! Sjaals breien en haken, kussens, wanten, knuffels, etc. Laat je niet afleiden van het woord sokkenwol!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...