Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 2 februari 2021

Lapwerk

Vorige week gooide ik uit frustratie nog wat sokkenlappen in de pan. Als de mate van frustratie evenredig gaat lopen met de productie van handgeverfde garens, dan kun je nog heel wat verwachten 😂. Jammer dat de ene leverancier niet leveren kan en de brexit bij de andere wat vertraging oplevert. Maar dit lapwerk is mooi droog en staat intussen in de webshop.




Deze socksblanks zijn dubbeldraads gebreide lappen. Als je de lap uittrekt krijg je 2 identieke bolletjes waar je 2 sokken (tot maat 46) van kunt breien. Mijn moeder breide in een mum van tijd deze sokken:


En zo zag het lapje er eerst uit:


De meest unieke sokken die je maar kunt bedenken, want van elk lapje bestaat er maar één! En nog eens superzacht ook want het bevat 80% merino/20% polyamide. Die wil je nooit meer uitdoen.....
Natuurlijk kun je het sokkenlapje ook op een hele andere manier verwerken. Je hebt 2 identieke bolletjes van 210 meter die je ook in spiegelbeeld kan gebruiken voor bijv een sjaaltje (al dan niet in combinatie met bijv effen sokkenwol of mohair.





Je vindt alle sokkenlappen hier, mohair vind je hier en bij de sokkenwol heb ik nu ook de meest gangbare effen kleuren sokkenwol toegevoegd. Het is een slap uittreksel van wat ik in de winkel heb liggen, dus zie je niet wat je zoekt? Neem even contact op!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten