Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 2 februari 2021

Lapwerk

Vorige week gooide ik uit frustratie nog wat sokkenlappen in de pan. Als de mate van frustratie evenredig gaat lopen met de productie van handgeverfde garens, dan kun je nog heel wat verwachten 😂. Jammer dat de ene leverancier niet leveren kan en de brexit bij de andere wat vertraging oplevert. Maar dit lapwerk is mooi droog en staat intussen in de webshop.
Deze socksblanks zijn dubbeldraads gebreide lappen. Als je de lap uittrekt krijg je 2 identieke bolletjes waar je 2 sokken (tot maat 46) van kunt breien. Mijn moeder breide in een mum van tijd deze sokken:


En zo zag het lapje er eerst uit:


De meest unieke sokken die je maar kunt bedenken, want van elk lapje bestaat er maar één! En nog eens superzacht ook want het bevat 80% merino/20% polyamide. Die wil je nooit meer uitdoen.....
Natuurlijk kun je het sokkenlapje ook op een hele andere manier verwerken. Je hebt 2 identieke bolletjes van 210 meter die je ook in spiegelbeeld kan gebruiken voor bijv een sjaaltje (al dan niet in combinatie met bijv effen sokkenwol of mohair.

Je vindt alle sokkenlappen hier, mohair vind je hier en bij de sokkenwol heb ik nu ook de meest gangbare effen kleuren sokkenwol toegevoegd. Het is een slap uittreksel van wat ik in de winkel heb liggen, dus zie je niet wat je zoekt? Neem even contact op!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...