woensdag 12 februari 2014

Golfjes

Jullie kennen mijn voorliefde voor eenvoudige patronen met groot effect. Mooi hoeft niet altijd moeilijk te zijn! Hier is er weer eentje:

(foto: Ravelry)

Al een paar keer schreef ik over de Baktus een eenvoudige driehoeks-sjaal. Hier vind je de link naar het Nederlandse patroon van een "gewone" baktus. Daat zijn nogal wat varianten op te bedenken, zoals deze golven-baktus: je wisselt af met tricotsteek en averechtse tricotsteek. Je vindt het Nederlandse patroon ook terug op Ravelry (even naar beneden scrollen).

Hier nog wat voorbeelden van Ravelry met verschillende garens en kleuren:

Met Invicta Colour (van Judygrumpy)

Je kunt kiezen voor een mooie langlopende (sokkenwol), maar ook zelf je streepjes kiezen, zoals hier bij Berberine (wat het opeens een mooi project maakt voor restjes ook!)


En je kunt 'm zo groot maken als je zelf wilt! Dit is ook een geweldig idee: 2 bollen zelfstrepende sokken wol vormen prachtige streepjes.
Ook deze vond ik op Ravelry

En nog een supervrolijke golfjes-baktus van Martina (dit kleurtje hebben we ook!)4 opmerkingen:

 1. Wauw.. Die herfst kleuren, met de sjaal:), zijn echt heel mooi!
  Prachtig. Mooi patroon, alleen breien kan ik nog echt niet zo netjes.. Zou continentaal breien wat zijn?

  Groetjes,
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze sjaal staat ook nog op mijn to-do lijstje, net als het ascotsjaaltje en nog zovele anderen.... wanneer begin je met tijd te verkopen???? Je mag er voor mij alvast wat bestellen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is leuk! Zie ik hier mijn eigen Wellenbaktus, de Invicta Colour versie, voorbij komen. Het is inderdaad een gemakkelijk patroon met een mooi resultaat. Dank je voor het plaatsen. Ik ben al enige tijd, met veel plezier, volger van je blog. Hartelijke groet van Judith

  BeantwoordenVerwijderen