Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 22 februari 2021

Jasje

Wat een rare gewaarwording, dat een winterjas te dik blijkt te zijn in februari... de afgelopen dagen werkte ik in het toch al niet koude verpleeghuis 😁 en de straaltjes liepen al weer over mijn rug. Onder het mondkapje voelde in de zweetdruppeltjes al weer op mijn bovenlip. Oef! Dit is wel weer een heftige overgang, hoor....

Ik zal de winterjas nog maar niet wegdoen, er kan nog genoeg kou komen. Toch verlangen we allemaal naar de lente, een beetje nieuw leven (én naar een winkel die weer open mag.....).  

Deze Paaskorfjes zijn leuk om te maken en maken een mooie mix van warmte en koude, die de lente kenmerkt:



Ik vond het idee hier (in het Duits). Eigenlijk zijn het omgekeerde mutsjes, met als voordeel dat de maat niet zou nauw komt! Zoek in je restjes -bak en maak zo'n omgekeerd mutsje en vul het met wat hooi, eitjes en andere voorjaarsfrutsels. De lente in huis!

Wil je wat simpelers? Dan maak je alleen een kokertje rond een vaasje. Plant er een bosje tulpen in en zo krijgt je lentebosje een warm jasje:



Misschien heb je nog wel (proef-)lapjes liggen van een projectje of een steekje dat je prima kunt gebruiken voor een jasje. Dat kan natuurlijk ook met je haakwerkjes!

Morgenavond zitten we aan de buis gekluisterd wat de perspectieven zijn voor de komende tijd. De eerste berichten zijn voor onze winkel niet heel erg hoopgevend, ik heb ook geen idee hoe ik "private shopping" op een beetje rendabele manier kan uitvoeren. We gaan het zien....






2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het leuke idee! Ik ga er mee aan de slag ;-) . De overgang van winter naar lente is dit keer inderdaad heftig...ik vrees dat er ook weer koude dagen aankomen, maar dit is wel heel erg warm...sterkte op het werk. (zojuist met de hond samen een ijsje gegeten in de tuin...raar in februari)

    BeantwoordenVerwijderen