Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 1 september 2020

Begin......

Wat is de zomer voorbij gevlogen! Het is vandaag al weer 1 september, het begin van een nieuw seizoen. Zelden startte het met zoveel onzekerheden..

Een nieuw school- of opleidingsjaar voor velen maar zeker een met onzekere start. Miriam is nogmaals uitgevlogen, een bordje minder aan tafel door-de-weeks (en een stuk minder aanspraak en gegiechel). Ik ben ondertussen al weer een half jaar aan het werk buiten de winkel, voor 3 dagen in de week. Ondertussen loopt het werk van de winkel gewoon door maar jullie hebben wel gemerkt dat ik iets minder frequent blog. Het werk dat ik normaal deed moet nu gedaan worden in 3 dagen minder. Ondertussen hebben we ook al weer bijna een half jaar te maken met allerlei maatregelen m.b.t. het Corona-virus. Die maatregelen hadden nogal wat gevolgen, uiteraard ook voor ons. Voorlopig hebben we hier nog wel mee te maken. Praktisch gezien betekent het uiteraard dat er niet te veel mensen tegelijk in de winkel mogen zijn. Tot nu toe was het bijna altijd droog en mooi weer en was het buiten wachten vaak geen probleem. We hopen maar dat iedereen dat geduld kan blijven opbrengen. 

Daarnaast zouden we deze week weer gaan starten met de Brei- en Haakclub. Het zal je niet verwonderen dat dat niet kan doorgaan. Ook de geplande workshops heb ik helaas vorige week geannuleerd. Het is simpelweg niet mogelijk om met veel mensen bij elkaar te komen in ons winkeltje. Maar ik mis het zoooo ontzettend!!! Ik mis de volgepakte winkel met stoelen overal, het geklep, de inspiratie, de grappen en plaagstootjes, het schuddebuiken van het lachen, de mooie werkstukken van iedereen, de vriendschappen die zijn ontstaan in de loop der jaren.... pfffttt..... ik moet er maar niet te veel over nadenken. Er komen vast weer betere tijden waarin we weer hutje-mutje bij elkaar mogen zitten, schouder aan schouder met ons brei- en haakwerkje! (en natuurlijk ben je welkom in de winkel - maar niet allemaal tegelijk 😉 )


Vandaag was ik vrij! Ik liet de boel, de boel en ik nam alle tijd voor een warm bakje koffie. Er lagen al wat strengen in de week, ik vulde alle verfflesjes weer bij en ging vanmiddag heerlijk aan de slag. 


Ik deed lang niet zoveel als ik wou (altijd hetzelfde liedje) maar er hangt in elk geval weer mat moois te drogen. Ik heb nog 2 dagen de tijd om mijn handen weer in de verpleeg-modus te krijgen... die blauwe randjes kunnen écht niet.



Vanavond nog maar eens wat steekjes breien, morgen weer een nieuwe dag! 




Ik sluit af met een prachtig patroon, gebreid met een handgeverfde streng en een effen contrastkleur:


Dit patroon heet Songs of Sorrow (h'm, een beetje toepasselijk is het wel) en je kunt het Engelstalige patroon kopen via Ravelry.
En heb je restjes over van handgeverfd garen? Geen draadje wegdoen hoor, je kunt er altijd nog een restjes-kol van maken!










5 opmerkingen:

  1. Fijn je weer te lezen! Je bent ee n echte duizendpoot! Petje af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar meid toch...je handen zó kapot. Als klant heb je géén idee wat er achter de schermen gebeurt. Je moet best "offers" brengen voor die mooie strengen. Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar dat komt niet door het verven hoor, dat heb altijd al. Vooral 's zomers - waardoor breien en haken soms best lastig is. Het verven maakt het alleen veel duidelijker!

      Verwijderen
  3. Prachtige strengen heb je weer geverfd. Hopelijk gauw je handen weer schoon ;-)
    Succes de komende tijden. Ik kan me voorstellen dat je de workshop-gezelligheid mist. Na regen komt zonneschijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie creaties heb je al,
    Fijn weekend, groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen