Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 26 september 2020

Ingewikkeld

Dat het in Nederland wisselvallig kan zijn wisten we natuurlijk al lang. Dat hebben we deze week wel gemerkt. Maar dat het in ons kleine kikkerlandje ook zó kan verschillen per streek is wel bizar. 

De afgelopen 24 uur hebben we de herfst wel echt van de andere kant gezien. Wat heeft het in Zeeland gestormd en wat was het verschrikkelijk nat! De hele avond en nacht heeft het gespookt, de wind gierde de hele nacht rond het huis harde regenvlagen bonkten tegen het raam. Alles klapperde en rammelde en vanmorgen kwam het regenwater het nog steeds met bakken uit de hemel. Ik had vanmorgen vroeg geen rust en ik ben eerst met mijn slaperige hoofd op mijn sokken en in joggingbroek een rondje door het huis en door de winkel gelopen om te kijken of alles er nog op of aan zat. Helaas druppelde het wel ergens door..... maar er is dan ook zóveel water gevallen.


Het herfst inspireerde in elk geval heel wat mensen weer tot nieuwe projectjes. Ze trotseerden de storm en regen om bolletjes wol te halen. 

Nu het weer kouder is hebben we weer wat warms nodig. Sokken, truien, sjaals, warme dekentjes op de bank. Het is in elk geval héérlijk brei- en haakweer. 


Dit prachtige wikkel-vestje "Wrap me up" is gehaakt van Durable Forest. Het is zijwaarts gehaakt (van mouw naar mouw) en je vindt het gratis patroon op de website van Durable. Je kunt daar ook vinden hoeveel je nodig hebt, want het vestje is in maar liefst 7 maten!
Alle prachtige kleurtjes van dit garen staan in onze webshop.



Fijn weekend allemaal!




2 opmerkingen:

  1. Ja, ik las al dat het zo erg tekeer is gegaan in Zeeland. En ja, met die stormvlagen wil er wel eens regen onder het lood slaan en gaan lekken op plekken, die normaal goed zijn. Wat een prachtig wikkelvestje. Fijne zondag nog. Groetjes Wilma Oud.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig zaten wij er op de grens met Zeeland redelijk goed qua wind en regen. Ja dit gaf wel aan dat het nu toch echt herfst is/wordt. Ik ben ook al naarstig op zoek geweest naar een lekker cocoon vest voor op de bank. Hopelijk viel de schade mee.

    BeantwoordenVerwijderen