Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 3 september 2020

Beertjes

Toen ik kinderen kreeg ( Daan is al 22) was het niet bepaald hip om gebreide dekentjes en vestjes te maken. Laat staan van knuffeltjes, daar waren nauwelijks leuke patronen van. (Amigurumi was als woord nog niet uitgevonden, en gebreide knuffeltjes waren van voor de oorlog 😉)

Foto en ontwerp: Louise Crowther

Maar nu...... kan ik niet kiezen, zó veel leuks! Zoals deze doddige beertjes. Het patroon is te koop via Ravelry. De beschrijving is in het Engels. De beertjes worden plat gebreid en in elkaar gemaasd. Je kunt er een letter op borduren van de naam van het kindje, hoe leuk is dat?
Deze beertjes zijn gebreid van katoen maar in principe kun je elk soort garen gebruiken, brei in elk geval op iets kleinere naalden dan op het garen staat aangegeven, zo voorkom je dat de vulling zichtbaar is tussen de steken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten