Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 3 september 2020

Beertjes

Toen ik kinderen kreeg ( Daan is al 22) was het niet bepaald hip om gebreide dekentjes en vestjes te maken. Laat staan van knuffeltjes, daar waren nauwelijks leuke patronen van. (Amigurumi was als woord nog niet uitgevonden, en gebreide knuffeltjes waren van voor de oorlog 😉)

Foto en ontwerp: Louise Crowther

Maar nu...... kan ik niet kiezen, zó veel leuks! Zoals deze doddige beertjes. Het patroon is te koop via Ravelry. De beschrijving is in het Engels. De beertjes worden plat gebreid en in elkaar gemaasd. Je kunt er een letter op borduren van de naam van het kindje, hoe leuk is dat?
Deze beertjes zijn gebreid van katoen maar in principe kun je elk soort garen gebruiken, brei in elk geval op iets kleinere naalden dan op het garen staat aangegeven, zo voorkom je dat de vulling zichtbaar is tussen de steken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...