Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 19 september 2020

Cornelia

Soms zit er iets in het verschiet maar komt er een kink in de kabel omdat garens of kleuren een tijd niet leverbaar zijn. Dan word mijn geduld echt op de proef gesteld (is al niet mijn sterkste kant, he?!). Maar eindelijk heb ik nu al het benodigde materiaal binnen en kan ik bloggen over ons nieuwe avonddoekje: Cornelia!


Cornelia is een katoenen doekje uit de Walcherse klederdracht in een waaiermotief met een prachtige geschulpte rand met puff-steekjes.


Dit prachtige doekje werd uitgeplozen door Ans, die er een duidelijk patroon van maakte. Monnikenwerk, hoor! Want in een origineel doekje blijken vaak wat foutjes, onduidelijkheden, oneffenheden en slip-of-the-haaknaald te zitten. 


Ook fijn dat Miriam dit weekend thuis is, mag ze meteen even op de foto 😉.
Dan heb je gelijk een idee van de verhoudingen.



Van dit doekje hebben we pakketjes gemaakt die je hier terugvindt. De kleur is wit, zoals de originele doekjes. Het materiaal is 100% katoen, haken op nld 1.75
Het patroon is geschreven tekst met ondersteunende diagrammen en foto's.
Het is mogelijk om andere kleuren te bestellen, mail dan even naar ons.

Graag vertalen we de oude doekjes ook naar een versie-voor-nu met moderne en comfortabele materialen. Met precies hetzelfde patroon en met superzachte Alpaca-lace garen maak je een iets grotere versie in de kleur die je past. Deze versie is gehaakt met 3 strengen Lamana Piura Arte:




Dit garen is superzacht (100% Alpaca), handgeverfd en heeft maar liefst 400 meter op een strengetje van 50 gram. Vederlicht en heerlijk comfortabel! Ik stop klanten vaak een strengetje van dit garen in de handen als ze beweren dat alle wol prikt 😉, dan zijn ze snel óm!
Deze week kwamen weer nieuwe kleuren binnen en heel veel blauwe tinten zijn weer bijgevuld.



Je kunt dit garen hier bestellen, voor Cornelia heb je 3 strengen nodig en je haakt op naald 4. Vooral opspannen als je het doekje klaar hebt, dan maak je het nog mooier. Als je 3 strengen bestelt krijg je het patroon van Cornelia er gratis bij.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden met dit patroon, kom maar eens naar onze winkel naar alle mogelijkheden kijken!









5 opmerkingen:

  1. Nou, ik ben benieuwd, doe die van mij gaat worden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi zo'n oud patroon in een nieuw jasje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat mooi! En ik vind ze extra bijzonder omdat ze zo'n geschiedenis hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik blijf het knap vinden om oude omslagdoeken om te zetten in een patroon voor ons. Ook hoe een ander garen zo'n ander resultaat geeft.

    BeantwoordenVerwijderen