Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 26 juni 2020

Gesmolten......

Vandaag had ik een acute aanval van weg-smelteritis. Nu was dat wel te verwachten in het verpleeghuis én met mijn opvliegers, natuurlijk. Oude mensen hebben het zelden warm, de meesten lagen gewoon onder een dekbed, de bloesjes met lange mouwen moesten aan, vestjes erover en natuurlijk de deuren dicht tegen de tocht. Ik echter smolt in de tussentijd bijna weg, ik zweette waar ik nog nooit gezweten had en mijn hoofd zag er uit als een gepofte tomaat. Heel florissant zag ik er niet meer uit vanmiddag...... en nog niet eigenlijk 😂.


De beloofde verkoeling leek er vanmiddag wel even aan te komen, het werd donker en er viel een halve druppel regen. Maar ondertussen schijnt de zon weer volop en is de temperatuur echt nog niet naar beneden. We smelten rustig door.....

Bij dit zomers weer hoort een zomers projectje. Deze schelp is leuk om te haken en je kunt 'm ook als plantenhanger gebruiken!


Ik blogde er jaren geleden al eens over  maar er is nu een Nederlands filmpje op YouTube:


Als je wat probeert met verschillende garens kun je spelen met de grootte! Hou je taai allemaal, morgen wordt het koeler. Hoop ik. 😉








12 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar 😁! Op een gegeven moment ben je gewoon vies van jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hadden een klein beetje bewolking en er kwam ook hier niets uit. De bui van 20uur gaat rechts langs ons heen. Het wordt dus wachten tot morgen. Dan kunnen we weer normaal functioneren. Ik vind die schelpen ook heel leuk. Ga er denk ik toch een paar haken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeeeeeer herkenbaar Jeanet! Konden we maar wegsmelten, zou makkelijk zijn voor de lijn!!! Hopelijk wordt het de volgende dagen wat koeler, ik hou hier ook niet van.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook hier nog geen drup gevallen. Volgens buienradar pas na 23u.
    Wat een leuk idee, die schelp, Jeanet. En dan als plantenhanger. Ga ik zeker proberen.
    Sterkte met het smelten.😊
    Groeten uit Purmerend

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goh, ik wist niet dat oude mensen het zelden warm hebben. Weer wat geleerd. Terwijl jij voelde dat de musjes bijna van het dak vielen. Na onweer en flink wat regen wordt het hier intussen weer gewoon warm (op zaterdag). Hopelijk brengen de volgende buien wel verkoeling.
    Gewoon rustig aan doen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh! Ik wist niet dat oude mensen zelden te warm hebben! Nu kijk ik op zijn minst voor dit uit naar ouder zijn. Want ik heb het ook altijd te warm. De laatste jaren slaap ik zelfs totaal helemaal naakt en onbedekt in de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, het valt echt niet mee en ik weet dat de oudere mensen het koud hebben en bang zijn voor tocht. Zoals jij heb ik ook een paar zomers gehad, met dit verschil, dat ik stil kon blijven zitten en afwachten tot het voorbij ging. Dit is bij jou helaas niet het geval. Houd moed!Het gaat een keer over, zowel de hitte als de overgang! groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vandaag m'n Festival troostpakket ontvangen. Helemaal blij mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik voel met je mee met de hitte van vorige week. Als vrijwilliger werk ik nu niet in het verzorgingshuis. Idd., ze hebben het altijd koud of het tocht.
    Ben blij dat het nu wat koeler is.

    BeantwoordenVerwijderen