Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 11 juni 2020

Zomerkoninkjes

Het is er weer tijd voor: Aardbeitjes! Niets zo lekker als Hollandse aardbeitjes van de koude grond. De geur komt je al van verre tegemoet en ze smaken nóg lekkerder als je beseft hoeveel moeite je hebt gedaan om ze zover te krijgen. Liters water zijn er gedurende het kurkdroge voorjaar naar de moestuin gesleept en na een paar bakjes aardbeitjes plukken weet je ook weer waar je rug zit. Ze smaken dan éxtra lekker. Een slakje en wat zand nemen we uiteraard voor lief....


Helemaal in stijl zijn deze prachtige sokken, met de toepasselijke naam Aardbeien Tompoes. Je vindt het gratis Nederlandse patroon via Ravelry. Deze sokken zijn "toe up"- gebreid, dus vanaf de teen naar het boord. Heb je dit nog nooit gedaan? Op Ravelry vindt je ook een basis-patroon voor sokken die je van teen naar boord brengt. Gewoon eens proberen!

4 opmerkingen:

 1. Wat een super gave sokken.
  Balen dat er niet meer uren in een dag zitten.
  Zou het wel weten pakte meteen de pennen erbij en een bakje zomerkoninkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel toepasselijk!
  Zowel het garen als het pratroon zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks for sharing, salam dari admin Jasa Fotocopy Murah 24 di Jakarta saya berharap anda bisa mengunjungi artikel terbaru dari saya, thank you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben bezig ze te breien, wel in het wit!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...