Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 30 mei 2020

Op stok!

We hadden in de afgelopen winter al heel wat leuke plannen gemaakt voor het Brei- en Haakfestival van dit jaar. Ons handwerkclubje op de donderdagavond is een heerlijke avond om te sparren en inspiratie op te doen - we mogen dan wel een uithoek van Nederland zijn, maar hier borrelt het wel van de creativiteit 😉. Zo was Marga al maanden bezig met zulke leuke en originele stokpopjes- daar werden wij allemaal enthousiast van! En het was al snel geregeld dat ze deze popjes zou presenteren op ons Festival. Tja, helaas......
Gelukkig hoeven we niet een heel jaar te wachten, want een aantal patronen zijn al helemaal klaar. Vanmiddag mocht ik een paar exemplaren bewonderen in de winkel (en ik verzeker je dat ze in het écht nog veel mooier zijn):


Eigenlijk geven deze foto's niet goed weer wat je met deze popjes kan doen, ze kunnen nl. helemaal verdwijnen in hun holletje en meebewegen op het stokje:



Eigenlijk moet je gewoon deze filmpjes even bekijken:
(het duurt soms even voor de filmpjes geladen zijn)





Marga maakte ook patronen voor originele tuimelaars: 




Je kunt deze patronen allemaal zien via haar Facebook-groep of via haar blog. En je kunt haar ook mailen:  margavandijk62@gmail.com 
Je ontvangt de patronen dan per mail en deze patronen zijn heel uitgebreid met stap voor stap beschrijvingen (Nederlands). 
Natuurlijk kun je bij ons terecht voor katoen!


Elk figuurtje zit vol met kleine details!
(en ik ben wég van deze zeemeermin!)










4 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke en originele ideeën, Mijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke stokpoppetjes zijn dat en inderdaad vol details. Die wiebelbollen met die platte bovenkant zijn ook super lief. Ik beslist even bij haar kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ware kunstwerkjes zijn het! Wat knap gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow erg jammer dat het festival niet door kan gaan.Maar dit op video is een oplossing.Zo kan je goed zien hoe het werkt.En mooi gemaakt video en haakwerk.
    Prachtig hoor! 💜

    BeantwoordenVerwijderen