Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 15 mei 2020

One size fits all

Je kan het bijna niet voorstellen na deze ontzettend koude week maar volgende week gaat de temperatuur weer geleidelijk aan omhoog tot zomerse waarden. Voor mij mag het rond de 22 graden blijven hangen - maar ik ga er niet over 😉.
Op zoek naar een leuk topje voor de zomer kwam ik deze tegen, lekker makkelijk voor als het kouder wordt of als je net even iets gekleder rond wil lopen (en de schouder- en zijnaden kun je ook dichtnaaien).


Het is een patroon van Schachenmayr. Het is gehaakt met 8 bollen Catania en het zijn eigenlijk 2 dwars-gehaakte lappen volgens het principe "one size fits all". Daardoor kun je de maat ook nog makkelijk veranderen in lengte en breedte. Je kunt het patroon hier downloaden in verschillende talen, waaronder Nederlands. 


Toen ik het patroon bekeek vond ik er toch wat bekends in en ja hoor! Het blijkt hetzelfde patroontje te zijn als het topje waar ik 7 jaar geleden over blogde 😂. Sommige dingen zijn tijdloos.... 😉, toch?


Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende kleuren Catania (105!), dus zo is er voor elk wat wils!
Je vindt de kleurenkaart hier. Heel veel kleuren liggen in de winkel of zijn te bestellen. 

Alvast een fijn weekend! De winkel is morgen weer open van 9.00 - 16.00 uur.1 opmerking:

  1. Wat een verschil met die twee kleuren. Ik vind de lichtere 'leuker' raar hè terwijl het hetzelfde patroon is. Wat kleur dus allemaal doet.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...