Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 22 mei 2020

Baby-vestje

Je kent het wel, je hebt iets afgebreid maar net dat ene naadje moet nog dicht; dat laatste uiteindje moet nog worden weggestopt; of in mijn geval: alleen de knoopjes moesten er nog aan..
Het bleef maar liggen en liggen. "dit weekend, vanavond, morgen, volgende week....." Maar nu kon ik het eindelijk op de foto zetten (het vestje lag al weken - zonder knoopjes - op de toonbank in de winkel) en het patroon is nu duidelijk uitgeschreven:


Ik zit natuurlijk niet meer in de kleine babies en dat zal ook nog wel even zo blijven. Maar wat is het toch leuk om zoiets schattigs en zachts te kunnen breien. In dit geval schoot het ook erg op, dit vestje breide ik op nld 6 mm. 
Ik gebruikte 3 bolletjes LangYarns Liberty voor maatje 62/68. Liberty is een garen van 100% Pima-katoen met een structuur er in. Dit garen laat zich dan ook het makkelijkst verwerken met breien. Pimakatoen leent zich heel goed voor de gevoelige huid van babies. 


We hebben 6 kleurtjes van dit heerlijk zachte garen in de webshop gezet. In mode-tinten zoals lila, zacht-oranje of mint maar ook neutrale kleurtjes als baby-wit, stoer donkerblauw of neutraal lichtgrijs. Je vindt ze hier terug. Met 3 bolletjes brei je een babyvestje tot maat 68. Ik heb een patroontje uitgeschreven van 3 maten (50-56, 62-68 en 72-80), voor de grootste maat heb je een bolletje meer nodig.


Natuurlijk kun je van dit garen ook een damestrui of vest breien - ca. 10 bollen heb je dan nodig.
Wil je het patroontje ontvangen van dit vestje? Vermeld dat dan op je bestelformulier bij je bestelling van dit garen!

Nu eerst eens even bijkomen en dan morgen weer hard aan de slag. Er werd zojuist nog een grote doos unicat bezorgd, dan kunnen er morgen weer pakketjes worden gemaakt die maandag naar de post kunnen gaan!
2 opmerkingen:

  1. Heb je hier ook patroon van? Dan zou ik graag het patroon willen kopen voor m'n moeder. Dan kan ze het breien voor d'r achterkleindochtertje😃

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...