Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 25 mei 2020

Anderhalf

Het gaat vast het woord voor 2020 worden: de anderhalvemetersamenleving. Het wordt de maat der dingen, in elk geval de komende maanden. Wil je een keer komen uitwaaien op het Zeeuwse strand? Het kan absoluut, maar graag op anderhalve meter van elkaar! Nu zijn de meeste van onze stranden zo breed dat dat geen probleem is, maar mocht je een extra grote handdoek mee willen nemen dan heb ik een tip voor een héle ruime strandtas!


Deze gehaakte tas is ruim bemeten. Je haakt een rechte lap van - echt waar - ongeveer anderhalve meter lang en met een paar vouwtrucs heb je deze handige tas zo in elkaar genaaid. Je vindt het patroon via Schachenmayr in het Duits en Engels. De tas is gehaakt van 7 + 1 bol Catania (Denim).
Catania is een katoen wat wij al 22 jaar verkopen. Dit merk katoen heeft zijn kwaliteit echt bewezen: er zijn heel veel kleuren van, het garens splijt of pluist niet, heeft een subtiele glas en blijft - ook na intensief gebruik of wassen - mooi!
Het patroon is in het Duits of Engels maar met een handig haakschema, tevens vind je er de vouwtrucs voor de tas. Wil je niet vouwen - dan hou je een prachtige stola over, nét zo handig op het strand als het wat afkoelt! Het haakschema is ook geschikt voor sjaals of kussens.


1 opmerking:

  1. Hahaha ... ik lees dit met een glimlach. Niks aan die anderhalve meter en al die maatregelen. Ontzettend naar dat mensen getroffen worden door dit virus. Maar jouw grapje over het extra grote strandlaken waar je dan ook een extra grote tas voor nodig hebt, vind ik erg leuk. Mooi patroon ook. Ik ga even een kijkje nemen.
    Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...