Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 26 mei 2020

Kopenhagen

Soms krijg ik van die geweldig leuke tips die ik graag doorgeef. Ik had ooit een lijstje met dingen die ik eerst zelf wou maken voor ik er over zou bloggen. Die lijst is inmiddels zo lang dat ik er wel 400 jaar over zou doen 😉! Dat idee heb ik dus al lang laten varen. Maar er is vast iemand die dit leest en nét zo enthousiast wordt als ik. Een tijdje geleden blogde ik over de Safe at Home-deken. Deze huisjes-deken is misschien nóg wel leuker:



Dit is de Copenhagen Building Blocks. Het patroon van Jake Henzler is niet echt een kant en klaar plan, maar 6 losse patronen met nog opties op die patronen (ander dak, andere ramen, sierlijstjes, enz). Je kan er een deken van maken, maar ook een kussen of iets anders. De naam is gebaseerd op de gekleurde gevels van de huizen in Kopenhagen.




Liesbeth kocht vorige week een aantal bollen Borgo de' Pazzi Clara. Dit garen is wat dikker dan het garen op het patroon maar dat maakt uiteraard niet zoveel uit. Het mooie van dit garen (van wol/katoen) is het gemêleerde effect wat de kleuren wat verzacht en de huisjes een wat natuurlijker effect geeft.  


Het Engelstalige patroon is te koop via Ravelry. Liesbeth gebruikt dus dit dikkere garen op naald 5 mm en een huisjes-blok weegt dan ca. 55 gram en meet 25 x 35 cm groot. Je vindt de kleuren hier terug in de webshop. Mail gerust even als je een kleur mist!





4 opmerkingen:

  1. Goh wat leuk. Ik zal hem maar niet toevoegen aan mijn lijstje want, zoals je al schrijft, dan moet ik ook 400 jaar worden hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk!
    De gevels in Kopenhagen heb ik van dichtbij gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er aan bezig, of eigenlijk, het breiwerk is af, ik heb stroken gemaakt, die moet ik nu nog blocken, en dan aan elkaar naaien tot een deken. Maar, dat was mijn plan. Inmiddels ben ik verhuisd, en zou ik niet weten waar ik die deken zou moeten gebruiken. Daarom ga ik de stroken anders gebruiken, namelijk als kussenhoezen voor op de picknickbank (dus 2 lange stroken).

    BeantwoordenVerwijderen