Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 28 mei 2020

Golven

"Het nieuwe normaal", je hoort het elke dag wel een keertje. Normaal geloof ik niet dat dit ooit gaat worden voor mij, te oud - denk ik 😉. Weet je wat ik normaal doe in deze weken? Een slag in de rondte werken om alles op tijd klaar te krijgen voor het jaarlijkse Brei- en Haakfestival. Eind mei, begin juni. Normaal ben ik maanden van te voren bezig om leuke voorbeelden te maken, mooie pakketten samen te stellen, stááápels wol te verven en samen met bloggers, ontwerpers en vrijwilligers originele workshops en demonstraties te verzinnen. Dit jaar even niet, maar wat in het vat zit verzuurt niet, toch?

De eerste keer waren we compleet flabbergasted door het grote aantal bezoekers, lees het hier nog maar eens na. De goodie-bags die we hadden gemaakt waren halverwege de middag al op en niemand had ooit gedacht dat ons lokale brei- en haakmiddagje zo'n festijn zou worden.


Dit jaar zouden we ons lustrum vieren, maar zoals gezegd - we houden het tegoed!


Jellina is zo'n blogger van het allereerste uur, die altijd meedeed en leuke haak-workshops bedacht. Gelukkig zijn we niet afhankelijk van een Brei- en Haakfestival om van haar mooie ontwerpen te kunnen genieten. Weet je dat Jellina al een tijdje een eigen webshop heeft waar je haar originele, Nederlandse patronen makkelijk kunt kopen (gewoon makkelijk met i-deal of overschrijving).

Jellina maakte onlangs een heerlijk kleurrijke deken, Wacky Waves. Deze werd gemaakt met een Scheepjes Catona Colourpack, een verzameldoos met 109 kleine 10-grams bolletjes katoen.


Nou, wees eerlijk: een golvendeken, gemaakt op de Zeeuwse golfjes - dat zou toch een geweldig project zijn geweest voor het Festival, he? Maar gelukkig kun je het patroon van deze deken vinden op het blog van Jellina, en de Colourpacks vind je in onze webshop. Met 109 verschillende kleuren maak je een geweldig mooie deken. 


De deken bestaat uit brede golven met een prachtig detail in de golfjes. 
Nét weer even anders - echt wat voor Jellina!


Jellina heeft nog veel meer mooie patronen, zoals deze nieuwe Poncho van een verloop-bol.


En dit prachtige baby-dekentje:


en die gave bollen-tas:


Nou, ook zonder Brei- en Haakfestival hoeven we ons niet te vervelen, he?













2 opmerkingen:

  1. Nee vervelen zal ik me niet. En inderdaad wat in het vat zit verzuurd niet. Dus hopen dat we volgend jaar weer kunnen. Het is echt een gezellig uitje altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zoek iemand die voor mij een vestje wil breien was er zelf aan begonnen maar het lukt mij niet heb veel last van een versleten schouder. Het is een vestje zonder mouwen in margrietsteek op pen 5 wel dunne katoen wie o wie wil mij dat voor mij doen.

    BeantwoordenVerwijderen