Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 7 mei 2020

Lentebloesem

Sascha bracht deze week een schitterend nieuw patroon uit van een nieuwe sjaal: Lentebloesemsjaal


Wat een plaatje weer!


Voor deze sjaal maakte ze gebruik van 2 strengen superzachte Lamana Piura Arte, een héél zacht lacedraadje van 100% alpaca. Je kent dit draadje vast nog wel van de Dauwdruppelsjaal die ik al eerder liet zien. 



Nu verfde ik tussen de bedrijven door ook nog wat mooie draadjes en voor deze sjaal zou je ook heel goed een streng Angel Lite Lace kunnen gebruiken, met nóg een beetje meer luxe: 70% alpaca, 20% zijde, 10% cashmere. Deze strengen zijn 100 gram = 800 meter dus aan 1 streng heb je dan genoeg voor deze sjaal van 190 x 40 cm. Dit garen vind je hier in de webshop.


Welk garen je ook kiest, neem géén drukke kleuren: het mooie patroon zal dan helemaal wegvallen in de kleur. Het patroon vind je hier in onze webshop. De Lamana Piura Arte vind je hier en mijn handgeverfde strengetje vind je hier.

Het Nederlandse patroon is los ook verkrijgbaar op Ravelry en Etsy. Het bevat zowel tekst als een haakschema en bovendien vind je op het patroon aanwijzingen om het patroon te verbreden/versmallen. 



PS: stay tuned - zaterdag nog meer bloesem-projectjes!







1 opmerking: