Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 15 maart 2020

Schaduw

Mocht je de komende weken veel thuis komen te zitten, vandaag laat ik 2 projectjes zien waar je veel metertjes kan maken 😉! Deze week kreeg ik foto's van Arjanne van haar prachtige sjaal in schaduw-brei-techniek:


Ze kocht bijna 2 jaar geleden 2 verschillende bollen unicat en na 1800 m breien is deze prachtige omslagdoek klaar!

Het patroon is een variant van het Scheepjes-patroon Read Between The Line.



En met meer dan 130 verschillende kleuren maak je altijd je eigen unieke sjaal!

Vind je dit schaduw-effect prachtig maar wil je liever haken? Jellina bracht juist deze week een prachtig patroon uit met dit effect: Jumping Dots


Ze koos hiervoor een verloop garen met een effen kleur (je kunt ook bijv. Cotton 8 kiezen dat in heel veel kleuren leverbaar is). Het mooie is dat Jellina een techniek ontwikkelde waarbij ook de achterzijde prachtig is!

Foto

Je vind alle informatie op de website van Jellina.

Ik heb geen idee hoe de komende weken zullen verlopen. De winkel blijft in elk geval open maar mocht je niet kunnen of willen komen en toch een wolletje nodig hebben dan is er altijd nog de webshop. Daarin staat echter niet alles wat we verkopen dus schroom vooral niet om te mailen of te bellen als je wat nodig hebt. Ook voor de voorraad unicat: wil je een bol en niet wachten tot je kleur binnen is? Ik mail je gewoon een foto met de actuele voorraad in de winkel. 
Het worden spannende tijden, niet alleen qua gezondheid maar zeker ook qua inkomen. Maar daar in zijn we uiteraard niet alleen. 
Fijne zondag allemaal!

PS: in de Draadjes- en Praatjesgroep heb ik de winnaars bekend gemaakt van de 3-dubbele give away!





4 opmerkingen:

  1. Beide prachtige patronen! Goed idee om rustig te gaan haken en breien als je toch thuis moet zitten om verspreiding te helpen voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi effect met die schaduw effecten. Succes in deze moeilijke tijd hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb mijn 36e muisje gebreid. Met 3 weken niet naar mijn werk te mogen, wordt dat aantal denk ik wel verdubbeld! Breien is een heerlijk tijdverdrijf nu. Sterkte allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen