Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 15 juli 2019

Kusje uit Zeeland!

Bij Zeeland denk je waarschijnlijk aan de zee, kust, strand en nog meer water. De kust zit in deze maanden zo'n beetje vol met toeristen - dat zoek ik deze tijd niet zo veel op. Maar dat onze provincie veel meer te bieden heeft aan rust en ruimte hebben we vanmiddag wel ervaren! Op een prachtig plekje in een Zeeuwse polder kwamen we vanmiddag even bij en deden we inspiratie op voor de komende tijd. Even meekijken?







Als je de fiets pakt kun je prachtige routes rijden, kies bijvoorbeeld eens voor de zak van Zuid-Beveland. Fruitbomen, weides en akkers vol met tarwe (nog heel even en dan gaat die eraf), aardappels, bieten, uien en nog meer. Overal dijkjes, kleine dorpjes, slingerweggetjes. Je moet wel tegen een beetje (tegen-)wind kunnen....

Graag laat ik deze omslagdoek nog een keer zien: Zeeuwse Kus(t). Met vandaag de nadruk op "kus", dat strand komt later wel weer eens 😉.


Deze versie is van Plonie, ze breide de sjaal van merino-lace-garen van Borgo de Pazzi. Dit garen is heerlijk zacht en luchtig en kriebelt absoluut niet. Zo draag je deze Zeeuwse Kus(t) op een shirt op een koele dag.
Er zijn nog enkele pakketjes verkrijgbaar in de winkel of in de webshop. Maar je kunt ook voor héél ander garen kiezen, en dat deed Aly:


Ze koos voor de "saaie" stukken 2 handgevefde strengen en voor de stroken met de hartmotieven een bijpassende effen kleur. Hoe mooi is dat?!


Helaas kreeg ik de kleuren niet zo goed op de foto in de winkel, maar het effect is duidelijk.
Als je kiest voor een wat winters garen wordt je omslagdoek vanzelf wat groter. Ik de winkel is er van alles te vinden voor deze prachtige Zeeuwse Kus(t)!

Gebreid door Elly met Softfun



Let op! A.s. woensdag 17 juli zijn we alleen 's morgens open va 9.00 - 13.00 uur.
's Middags zijn we gesloten!







5 opmerkingen:

  1. Fijn zo'n dagje vakantie in eigen omgeving.
    Hoop dat je het in deze drukke tijd nog vaker kan doen , lekker even de accu opladen.
    Ga ik ook doen.
    Groet Wytske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie kleurrijke plaatjes. Prachtige velden vol bloemen.
    Nieuwe frisse energie opdoen kan ook heel dicht bij huis. Dat is zo fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige foto's! Heb eerder óók zo genoten van dat deel van Zeeland! Als kind 6 weken gelogeerd en Zeeuws pratend thuis gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi tuintje met wilde bloemen zeg, prachtig die kleuren. Heerlijk zo'n dagje in de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen