Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 15 juli 2019

Kusje uit Zeeland!

Bij Zeeland denk je waarschijnlijk aan de zee, kust, strand en nog meer water. De kust zit in deze maanden zo'n beetje vol met toeristen - dat zoek ik deze tijd niet zo veel op. Maar dat onze provincie veel meer te bieden heeft aan rust en ruimte hebben we vanmiddag wel ervaren! Op een prachtig plekje in een Zeeuwse polder kwamen we vanmiddag even bij en deden we inspiratie op voor de komende tijd. Even meekijken?Als je de fiets pakt kun je prachtige routes rijden, kies bijvoorbeeld eens voor de zak van Zuid-Beveland. Fruitbomen, weides en akkers vol met tarwe (nog heel even en dan gaat die eraf), aardappels, bieten, uien en nog meer. Overal dijkjes, kleine dorpjes, slingerweggetjes. Je moet wel tegen een beetje (tegen-)wind kunnen....

Graag laat ik deze omslagdoek nog een keer zien: Zeeuwse Kus(t). Met vandaag de nadruk op "kus", dat strand komt later wel weer eens 😉.


Deze versie is van Plonie, ze breide de sjaal van merino-lace-garen van Borgo de Pazzi. Dit garen is heerlijk zacht en luchtig en kriebelt absoluut niet. Zo draag je deze Zeeuwse Kus(t) op een shirt op een koele dag.
Er zijn nog enkele pakketjes verkrijgbaar in de winkel of in de webshop. Maar je kunt ook voor héél ander garen kiezen, en dat deed Aly:


Ze koos voor de "saaie" stukken 2 handgevefde strengen en voor de stroken met de hartmotieven een bijpassende effen kleur. Hoe mooi is dat?!


Helaas kreeg ik de kleuren niet zo goed op de foto in de winkel, maar het effect is duidelijk.
Als je kiest voor een wat winters garen wordt je omslagdoek vanzelf wat groter. Ik de winkel is er van alles te vinden voor deze prachtige Zeeuwse Kus(t)!

Gebreid door Elly met SoftfunLet op! A.s. woensdag 17 juli zijn we alleen 's morgens open va 9.00 - 13.00 uur.
's Middags zijn we gesloten!5 opmerkingen:

 1. Fijn zo'n dagje vakantie in eigen omgeving.
  Hoop dat je het in deze drukke tijd nog vaker kan doen , lekker even de accu opladen.
  Ga ik ook doen.
  Groet Wytske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kleurrijke plaatjes. Prachtige velden vol bloemen.
  Nieuwe frisse energie opdoen kan ook heel dicht bij huis. Dat is zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Heb eerder óók zo genoten van dat deel van Zeeland! Als kind 6 weken gelogeerd en Zeeuws pratend thuis gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi tuintje met wilde bloemen zeg, prachtig die kleuren. Heerlijk zo'n dagje in de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...