Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 18 juli 2019

Werk aan de winkel!

Dat was het letterlijk vandaag: werk aan de winkel! Als je eens een middagje sluit, zal je het weten ook 😀. De diploma-uitreiking gisteren was super. Het is prachtig als je zo'n groep jonge mensen enthousiast met hun diploma ziet zwaaien en je eigen koter daar tussen staat.
Minder leuk was het accu-probleem met de auto... we konden de auto niet meer starten en daar stonden we dan tijdens spitsuur in Rotterdam. Niemand met startkabels en de Wegenwacht liet even op zich wachten. Uiteindelijk - na 2 uur verkeer staren - kwam er iemand op een ANWB-bakfietsje. Die loste het probleem snel op en konden we eindelijk terug naar Zeeland. We waren uiteraard helemaal gaar, dus veel werk heb ik gisterenavond niet meer verricht. Die schade probeerde ik vandaag wat in te halen en eindelijk heb ik de handgeverfde strengen gefotografeerd die in de winkel liggen.Zojuist heb ik veel weer in de webshop geplaatst, om te beginnen de handgeverfde sokkenwol en de superzachte High Twist. Zoals je kunt zien heb ik van veel strengen maar 1 exemplaar. Een streng is genoeg voor een paar gebreide sokken tot maat 46. Maar óók voor een paar gehaakte sokken tot maat 42.
Sascha maakte weer een heel gaaf nieuw patroon voor gehaakte sokken: Vlindertjes-sokken - met een ajour-achtig effect.Je kunt het Nederlandse patroon bestellen via Ravelry of via onze webshop in combinatie met garen.
Ben je niet zo van de sokken? Dan is het patroon van een van Sascha's ponchettes ook superleuk voor 1 streng sokkengaren:


Ook deze patronen zijn te koop in onze winkel of via de webshop (in combinatie met garen).

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat het een leuke diploma uitreiking was. Het zal gek geweest zijn als er een ANWB bakfiets je komt helpen lijkt me. Wel milieu vriendelijk natuurlijk. Hopelijk ben je weer redelijk bekomen. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad heel bijzonder zo'n diploma-uitreiking; vooral als je eigen kind één van de gediplomeerden is.
    De naam "ponchette" kende ik nog niet. Ze zien er heel leuk uit. Ik kom ze gauw live bewonderen in de winkel tijdens onze vakantie binnenkort.
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...