Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 22 juni 2019

Maritiem

Als voorbereiding op de Visserijdag a.s. zaterdag is het thema van volgende week "Maritiem".
En ik denk zomaar dat we een fris windje van zee best wel kunnen gebruiken 😉.

Na de Nostalgia-deken van Haakplein weet iedereen wel weer wat filethaken is. Toch is het een techniek die al ontzettend lang bestaat - al die gordijntjes, tafelkleden en spreien die ermee zijn gehaakt. Het is ook niet moeilijk en de resultaten zijn ontzettend leuk.


Al in 2012 mocht ik deze deken van Ineke laten zien (tjonge, wat blog ik al lang....).
Deze past wel goed in ons maritieme thema en hij is de moeite waard om nog eens te tonen! Er is geen kant en klaar patroon van, maar met ruitjespapier kom je natuurlijk al een heel eind! Het is in de zomer ook fijn om per lapje te kunnen werken, geen dikke deken op schoot 😀.



Maak in elk geval je lapjes even groot, dan komt de deken vanzelf goed. Kies een glad en effen garen zodat het gaatjespatroon goed uitkomt (Catania, Cotton 8, Softfun, o.i.d.)

Fijn weekend allemaal!




2 opmerkingen: