Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel idee├źn en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************woensdag 19 juni 2019

Hollen of stilstaan

Het is hier altijd hollen of stilstaan! Was het gisteren hollen - vandaag was het een beetje stilstaan. Dat kwam ook door het lome weer, poeh - daar kan ik echt niet zo goed tegen! Het was "blommig" vandaag en in tegenstelling tot mijn dierbare echtgenoot kak ik een beetje in bij zomers weer terwijl manlief dus steeds actiever wordt. Laten we stellen dat we elkaar "aanvullen" ­čśë.
Ik zat bovendien de hele dag te wachten op een pakket maar wist geen aflevertijd.

Gelukkig is er altijd wat te doen in onze toko of achter de schermen. Zojuist heb ik in de webshop de categorie "Handgeverfd garen" even weggehaald. Er is de afgelopen tijd zoveel verkocht en ook nieuws bijgeverfd dat er weinig meer van klopte. En met de Visserijdag voor de deur heeft het ook niet zo veel zin om de strengen te fotograferen voor de webshop omdat volgende week het wel eens heel anders kan zijn. De winkel ligt dus wel vol met strengen in allerlei soorten en maten. En volgende week gaan ook de abonnements-strengetjes weer de deur uit!

Vandaag mag ik de foto's van Laurence laten zien, zij maakte zo'n superleuke sjaal. Want hoe gaat dat: je wordt helemaal verliefd op zo'n streng handgeverfd garen en je gaat overstag vanwege de kleur en de zachtheid. Thuis ligt hij mooi te zijn in de fruitschaal, maar daarmee wordt het nog geen sjaal o.i.d. En dan 400 meter..... vaak net te weinig voor iets groots.
Laurence nam haar handgeverfde strengetje mee terug naar de winkel en daarmee liep ze langs de kasten. Dubben en nog eens dubben - en toch kwam er een verrassende en gewaagde kleurencombi uit. Uit het boek van Sascha Sjaals koos ze de Suikerzoete sjaal. Niet zo moeilijk en daarom erg geschikt voor verschillende bolletjes. Het patroon gaat niet verloren in de kleur en je kunt naar hartelust experimenteren met de breedte van je strepen:Wow, dit is zo'n leuke sjaal geworden! Een streng handgeverfde merino en 3 à 4 bollen effen merino en je hebt een uniek exemplaar. Je moet soms gewoon even durven.


Ook het patroon is een aanradertje! Te haken met elk soort garen - alleen even je haaknaald aanpassen - zo groot als je zelf wilt. Niet moeilijk zodat je veel met kleurtjes kunt werken.
Het patroon Suikerzoete Sjaal staat in het boek Sjaals (waarbij je voor alle 20 verschillende sjaals telkens 2 garen-suggesties krijgt!)

Foto's en kleurencombi: Laurence (met dank!!)
Patroon: Suikerzoete Sjaal van Sascha

Kom je binnenkort je eigen combinatie uitzoeken?
Vind je het leuk om je handwerk (gemaakt van garen dat je bij ons hebt gekocht) te delen? Dat kan in onze Facebookgroep Draadjes en Praatjes. Zo inspireer je ook weer anderen!
*******

En hieperdepiep: tegen sluitingstijd kwam deze heerlijke snoepdoos binnen, morgen gaan er heel veel pakjes naar de post! (dat stilstaan moet natuurlijk niet te lang duren).


En we borrelen al weer van de nieuwe ideetjes! Stay Tuned ­čśŐ2 opmerkingen:

  1. Een prachtige sjaal hoor, grappig hoe het kan lopen.
    Nee niet stilstaan stel je voor zeg, hihi volgens mij zit dat ook niet in jouw aard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een boel mooie bolletjes komen er in deze blogpost voorbij!
    Mooie sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...