Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 30 juni 2018

Voorbij

En dat was het dan weer, wat gaan leuke dingen toch weer snel voorbij.
Wat een geweldig weer kregen we cadeau vandaag! Ondanks de heel zomerse temperaturen bleef het lekker buiten met een fijn windje en het weer nodigde uit om een hele dag buiten te zijn. Dat hebben we geweten want het was ontzettend druk in het dorp.

Al vroeg kleedde ik me in onze Arnemuidse klederdracht. Ik ben wel 100 keer gevraagd vandaag of het niet warm was. Tuurlijk was het warm, maar ik denk dat iedereen wel heeft gemerkt dat het zomer was 😁. En het was echt heel goed te doen!
Vandaag werd ik bijgestaan door enthousiaste hulptroepen:


Zoals vaker op dit soort evenementen had ik zelf niet heel veel tijd om me te mengen in het feestgedruis maar een klein rondje heb ik wel gedaan. Een kleine impressie:
Het ontbrak vandaag nou niet bepaald aan lekkernijen! Zeeuwse babbelaers bijvoorbeeld...Het Visserijplein op het Havenhoofd trok de hele dag heel veel bezoekers.Uiteraard vond je vis op elke hoek!Er werd vis geveild voor het goede doel:En uitleg gegeven over Pulskor-visserij en nog veel meer.

Ook het ringrijden was de hele dag te bewonderen.
Deze oude sport wordt nog steeds volop beoefend en zéker ook door jonge ruiters op ongezadelde, brede paardenruggen.
Deze foto nam Erry van mij, je ziet de details van de (onder-)muts hier heel goed.


Het blauwe mutsje is typerend voor Arnemuiden. De gesteven muts is volledig vastgezet met spelden. Ik draag hier een haarstukje, mijn haar is een stuk grijzer (blonder 😉 - maar helaas veel te kort voor de haarrol). De spelden die aan je aan de slaap ziet zijn vastgespeld aan het witte haarlint. Bij het opzetten schuiven ze dan door de stijve muts tussen het lint en de hoofdhuid en dan weer terug door de muts. Da's een precies karweitje!


Eeeeeh, een hoog appelwangen-gehalte 😊!

Fijn weekend allemaal.....6 opmerkingen:

 1. Gelukkig ging de Zeeuwseweg bij Hoogerheide weer bijtijds open. Zo te zijn was het inderdaad een gezellige drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je er prachtig uitzien. En die appelwangen die horen gewoon bij je.😀😀
  Maar ik ben een beetje bevooroordeeld, onze Huizer klederdracht is ook prachtig 😏😏

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag daar bij jullie, wij gaan altijd naar het mosselfeest in Bru ( mijn moeder woont er). Ontzettend leuk die klederdracht en zo mooi die muts. Ik heb ook bloedkralen, daar kijk ik altijd naar bij de dracht, je hebt 5 rijen!! Schitterend. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Appelwangen? Oké, maar wel helemaal in stijl! Het ziet er uit als een zeer geslaagde dag.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat knap dat je onder alle weersomstandigheden je houdt aan de Zeeuwse dracht. De "appelwangetjes" zijn dus heel verklaarbaar. Wat een prachtige detailfoto van de kap. Ik hoop dat als beloning, de kijkers ook kopers waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er heel gezellig uit. Met mooi weer ziet alles er veel vrolijker uit dan in regenachtig weer. Je ziet er prachtig uit in de Zeeuwse klederdracht. Maar wat een werk om je daarin aan te kleden. Prachtig voor deze feestelijke dag en fijn voor je dat je je niet dagelijks zo uitgebreid moet aankleden.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...