Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 20 juni 2018

Visserijdag 2018


Wij maken ons weer op voor het volgende leuke evenement in Arnemuiden: de Visserijdag!
Op zaterdag 30 juni 2018 is het weer zover, het belooft dit jaar echt een hele leuke, bijzondere editie te worden.

Arnemuiden heeft niet alleen een rijk traditie als het gaat om visserij en scheepvaart, maar ook de Visserijdag zelf is een traditie. Elk jaar, de laatste zaterdag van juni, laat onze vissersplaats zich van haar beste kant zien. Een bonte verzameling aan kramen, leuke optredens, ringrijden, open musea, vissersschepen van toen en nu en natuurlijk veel lekkers van zee. 


NIEUW dit jaar: Visserijplein
Voor het eerst zal er tijdens deze editie van de Visserijdag een echt Visserijplein zijn op het havenhoofd in Arnemuiden. Op het plein is van alles te beleven, te koop en te bekijken. Heel veel facetten van de moderne visserij worden hier getoond en uitgelegd
Een tipje van de sluier:

Bij de stand van Van de Gruiter uit Vlissingen kun je leren hoe je een geknoopte sleutelhanger (een zgn. "Keesje") maakt; je mag aanschuiven en proberen! Daarnaast is er een wedstrijd voor de sterkste (jonge-)man van Arnemuiden (verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën).

Afbeeldingsresultaat voor keesje knopen


De Coöperatie Westvoorn uit Vlissingen staat met een kraam waarin allerlei visserijspulletjes te koop zijn en demonstreert het netten boeten. Je krijgt uitleg over de verschillende soorten netten.
Robbie Verkamman deelt zijn kennis over netten, vismethodes en laat de werking van de puls-techniek zien, laat je informeren over de duurzaamheid van deze manier van vissen!

De KNRM is ook aanwezig op het Visserijplein met een stand.
Het is jaren geleden dat een echte viskotter Arnemuiden aan deed, maar tijdens de Visserijdag kunt u ze bewonderen. De ARM 46 zal aan de kade afgemeerd liggen, dit schip wordt nog dagelijks gebruikt om vis te vangen. Houdt u liever van historische schepen, dan kunt u terecht op de ARM 16 of op de naastgelegen Historische Scheepswerf. 


Vanaf de Werf vaart een historische Schouw, u mag een rondje meevaren in het kanaal. Natuurlijk varen de kleine kottertjes ook rond! De werf is uiteraard open en daar kunt u ook terecht voor een tentoonstelling van 25 model-kotters.

.

Versgebakken vis
Houdt u van gebakken vis? Dan moet u zeker het visserijplein bezoeken. Tegen een kleine vergoeding is er een lekker gebakken visje verkrijgbaar. De vis wordt gesponsord door de vissersvloot van Arnemuiden en Vlissingen en het fileren en bakken wordt gesponsord door Zeevishandel van de Gruiter. Het geld dat dit oplevert gaat naar twee goede doelen: De KNRM en stichting Arnemuiden helpt Teius.

Afbeeldingsresultaat voor gebakken vis

Visveiling
Vanaf 15.00 uur kun je op het Havenhoofd/Visserijplein terecht voor een Visveiling!

Optredens
Niet alleen op het Havenhoofd maar ook op de Markt is van alles te beleven. Er zijn diverse optredens: o.a tussen 11.00-12.00 uur speelt de Muziekvereniging Arnemuiden en van 14.00 - 16.00 uur kun je luisteren en meezingen met het Bruinisser Visserskoor.


Afbeeldingsresultaat voor bruinisser visserskoor

Musea
Zowel het museum en de werf zijn de hele dag geopend. Laat je uitgebreid informeren over onze (maritieme) geschiedenis of bekijk het oude vissershuisje 't Uusje van Eine.

Afbeeldingsresultaat voor museum arnemuiden

Afbeeldingsresultaat voor werf arnemuiden

Ringrijden
In de Burg. Hackstraat kun je terecht voor een hele àndere traditie: het Ringrijden. De hele dag door kun je het ringrijden volgen, de ruiters aanmoedigen en getuige zijn van de spannende wedstrijd.En verder...
Geniet deze dag van de gezelligheid, je komt vast bekenden tegen! Loop eens binnen bij de winkels, zo kun je bij onze buurman Bakkerij de Kok kijken achter de schermen hoe heerlijk brood gebakken wordt. 
In onze winkel en kraam kun je uiteraard weer Zeeuws Handwerk tegen komen. De pakketten voor de Zeeuwse Tas zijn weer op voorraad, laat je informeren over Het Beddengoed van Tante Zoet, of kom je voor de Sokken Zoutelande of het Zeeuwse Knop Kussen? Of ga je voor het Zeeuws Schortenbont?

Afbeeldingsresultaat voor zeeuwse tas


Kom op de fiets of met de trein
De parkeerruimte in en rondom Arnemuiden is zeer beperkt, zeker nu er een aantal straten en parkeerterreinen opnieuw worden aangelegd. Als het weer het toelaat willen we bezoekersvragen op de fiets te komen, maar ook met de trein is de Visserijdag goed te bereiken. Het station Arnemuiden is op 1 minuut loopafstand van de markt verwijderd. Als u toch met de auto komt, volg dan de aangegeven parkeerroutes.


Staat het al in je agenda?
Zaterdag 30 juni 2018
10.00- 16.00 uur
Arnemuiden


3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...