Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

vrijdag 1 juni 2018

Murphy

Kennen jullie 'm? Meneer Murphy? Die van die wet-van-Murphy?
Die kwam vandaag op bezoek. Met zijn wet!

Gerelateerde afbeelding

"Anything that can go wrong, will go wrong"(alles wat fout kan gaan, zal fout gaan).

Hij was ongewenst die meneer Murphy, dat zeker. Maar hij trok zich er niets van aan........
Ik zal je besparen wat er allemaal fout gaat/ging vandaag - de lijst is echt lang, ik pik er ééntje uit:

Gisteren beschreef ik al dat er pakjes ergens in Duitsland zijn blijven hangen (aldus de Track & Tracecode die ik 10 dagen geleden had ontvangen). Na de nodige mails en beloften ("uiterlijk donderdag bij u geleverd") had ik het gisterenmiddag nog steeds niet.
In mijn beste Steenkolen-Duits schreef ik om half 5 een gefrustreerde mail, waar op vanmorgen nog steeds geen antwoord kwam. Ik besloot hulptroepen in te schakelen!

Afbeeldingsresultaat voor blij dat ik brei johanna

Mijn Duits is ontoereikend voor een pittig zakelijk gesprek (met "Scheiße" kom je niet zover...). Laat mij een toerist de weg naar de supermarkt maar wijzen en een patroon vertalen gaat ook prima. Maar nu moest ik op mijn Maya-strepen gaan staan. Gelukkig kwam Johanna per omgaande en ging er eens even lekker voor zitten...

Kijk, als geboren Duitse weet Johanna als geen ander hoe je zo'n gesprek aanpakt 😉. Er borrelden voor mij onbekende talenten naar boven. Johanna wel eens met stoom uit de oren Duits horen praten? Haha, een belevenis! "De zending is verzonden" was het antwoord. Ja, dat kan wel wezen maar daarmee is het hier nog niet en morgen zitten hier een paar honderd vrouwen die willen breien en haken en op zoek zijn naar mooie bolletjes. Maandag niet meer.... 😡
We stonden erop om vandaag nog te horen hoe het opgelost zou worden. Na enkele uren kreeg ik een mail dat het pakket onderweg was en dat er werd "gehoopt" dat het er morgen zou zijn........

Gelukkig is Johanna het Duits schrijven ook nog niet verleerd, dus er ging een "dringende" mail retour, niet dat dat nog helpt natuurlijk! Vervolgens ben ik gaan uitzoeken of ik een distributie-centrum van DHL te pakken kon krijgen. Een berichtje via Messenger werkt ook niet, want daar heb ik ook nog steeds geen antwoord op gekregen.
Een telefoonnummer vinden van de goede locatie is ook een dingetje (tjonge, wat een tijd gaat er toch mee gemoeid...). Ik leg net de telefoon neer: niemand kan mij dus zeggen of de bestelling van Unicat en de Maya-cakes morgen geleverd gaan worden. DHL levert normaal gesproken tussen 11.00 en 15.00 uur - blijkbaar is er geen mogelijkheid om iemand te pakken te krijgen die er voor zorgt dat dat 11.00 uur wordt en geen 15.00 uur..............mocht het überhaupt morgen komen.

Afbeeldingsresultaat voor frustration

Ik kan wel janken....... !!

Ben je morgen op het Brei- en haakfestival en zie je opeens iemand een pakket of misschien wel twee bij ons bezorgen?
Ga vooral juichen! Help je duimen voor een goede afloop?

Afbeeldingsresultaat voor dhl auto nl

En er ging nog veel meer fout vandaag, mijn bloeddruk is aardig aan het stijgen. Maar we zullen het maar zien als een soort generale repetitie en het is tenslotte nog geen morgen.

Nu maar snel wat eten en dan de tenten gaan opzetten. De avond is nog lang en er moet echt nog veel gebeuren. Help me hopen dat het niet gaat regenen, onweren, stormen; dat er niet nog meer zieken vallen, dat er geen afspraken vergeten zijn, dat de trein gewoon rijdt, de A58 niet wordt afgesloten (welnee!) en nog meer van dat soort dingen. Zullen we meneer Murphy even uitzwaaien????

Afbeeldingsresultaat voor uitzwaaien

Tot morgen!

17 opmerkingen:

 1. Pffffff maar je moet maar zo denken, een slechte generale repetitie geeft een grandioze voorsteling. Tot morgen groetjes Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pffffff maar je moet maar zo denken, een slechte generale repetitie geeft een grandioze voorsteling. Tot morgen groetjes Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer allemaal dat het zo tegen zit. Hopelijk komt het een en ander op zijn pootjes terecht. Geniet morgen met volle teugen, het zal wel druk worden. Ik duim op afstand voor droog weer. Een volgende keer hoop ik erbij te zijn, deze keer lukt het niet. Succes morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijven ademen, diep inademen door de neus, uitademen door de mond. Het komt heus wel goed. En als de dozen morgen niet aankomen, kun je ze nog altijd op de webshop zetten.
  Tot morgen
  Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En dan rijdt de auto morgen weg en dan........een grote drom vrouwen die naar binnen wil om te zien welke bollen zijn aangekomen......ze scheuren vast de dozen voor je open zoals in bepaalde winkels de gewoonte is ;) Ik zou er een sterke man naast zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeanet, meisje....een camping hebben is een dingetje.....maar een breiwinkel met een evenement organiseren,.......dat evenaart een camping als de zon schijnt!Is het nog wel leuk.......:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Effe good vibes zenden: 'komt goed komt goed komt goed !!! '

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O jee dat is niet goed voor jouw bloeddruk. Lees ik dat de A58 wordt afgesloten is dat morgen? Zal van A naar Beter even checken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel sterkte en het wordt vast geweldig dit weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Jeannet,
  Hoe het morgen ook uitpakt.Ik weet zeker....... HET WORDT EEN TOPDAG.
  Liefs, maak je niet druk en tot morgen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoop dat je ondertussen Mr Murphy per direkt naar de maan gestuurd hebt.
  Ik kan er morgen niet bij zijn, maar wens jullie een superfijne , gezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tot morgen!! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en kijk er naar uit. Succes met de laatste loodjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alles komt goed’ wedden? Veel plezier morgen en die bloeddruk zakt vanzelf weer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Generale repetitie waarschijnlijk. Vandaag gaat alles mis en morgen alles goed!
  Tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh jee oh jee oh jee... wat een gedoe!! En wat een stress! :( Wel erg fijn dat Johan kon helpen met het Duits, en achteraf zal het grappig zijn dat je dacht aan Duitse stoom uit haar oren, hihi. Hopelijk komt het pakket nog op tijd en hebben jullie vandaag een heeeeeeel erg leuke dag! Het klinkt allemaal zo super dat ik het erg jammer vind dat ik er niet bij ben... Al die leuke beruchte van jou de afgelopen tijd hebben gedaan wat ze moesten doen: heel enthousiast maken! Maar helaas, het zat er voor mij niet in om vandaag naar Zeeland af te reizen. Heel veel plezier en ik hoop op een goed gevulde dobtatie-pot, veel gezelligheid en creativiteit en geen storm/onweer. Geen afgesloten wegen of niet-rijdende treinen, geen verdwenen bolletjes of projecten zonder te betalen, etc etc. Ik zie je blog-after tegemoet met leuke foto's en verhalen!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach arme, Jeanet, wat een stress!!!!!!! Ik hoop dat het allemaal goed is gekomen! En dat het festival een succes was!🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het was super gezellig weer hoor Jeanet , niets gemerkt van stress en stoom uit je oren , wij hebben heerlijk op markt zitten haken met een hoop leuke en vrolijke dames en vooral van de sfeer en al het moois genoten ... en doen we gewoon volgend jaar weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...