Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

dinsdag 16 december 2014

Sonnensegel in paars

De eerste keer blogde ik over de sonnensegel-sjaal in 2012, omdat ik helemaal weg was van deze sjaal. Zo simpel en zo'n groot effect. Toen Charlotte vorig jaar vroeg of ze deze sjaal voor me mocht breien, zei ik geen nee :-) Hier blogde ik erover. Het patroon kun je vinden op Ravelry (Ulrike Altrogge). Wow, wat was ik blij met deze sjaal in dat mooie groen.

Veel mensen waren ook enthousiast over deze sjaal - ook die ene dief. Velen hebben in de afgelopen maanden gevraagd of ik ooit iets terug had gehoord. Dat zou wel een heel mooi Kerstverhaal zijn geweest, maar helaas - de sjaal was en bleef weg. Maar toen kwam het hele lieve aanbod van Suzanne die 'm nog een keer voor mij wilde breien - al die meters! Ik koos voor een nieuwe kleur en graag laat ik 'm aan jullie zien (hij hangt al weer een aantal weken te pronken in de winkel) - heel veel dank, Suzanne, hij is prachtig geworden!


Gemaakt van 1 streng Droomzijde en 1 bol Invicta Colour. De sjaal is gebreid op naald 3½ mm De glanzende zijde is een mooi contrast met de wol van de Invicta en het maakt de sjaal ook soepel en heel zacht om te dragen.


Omdat de Invicta Colour (kleur 963) verloopt krijg je vanzelf streepjes. De sjaal is wel 2.20 lang en op zijn breedst ook een meter. Je kunt in plaats van een pompon ook een kwastje maken of een kraal (want een pompon is best leuk, maar niet altijd even praktisch is mijn ervaring - maar het oog wil ook wat!)


Andere combinaties vind je nog hier, plus de vertaling van het patroon. Niet alle kleurtjes zijde zijn nog leverbaar. Je kunt i.p.v. zijde ook iets anders kiezen. Op Ravelry kun je bijna 250 combinaties van garens en kleuren vinden, ter inspiratie! :-)


Nou, vooruit - nog een keer de groene dan! Van Oktober 2013


3 opmerkingen:

 1. Wat zal de dief het leuk vinden om de groen nog een keer te zien......ik vraag me dan altijd af of mensen daar nog van kunnen genieten als je dat om je nek hebt hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je de sjaal deze keer flink vastprikt op de pop met een hele GROTE speld. Goed zichtbaar, zodat men er niet meer mee gaat lopen. En als dat gebeurt, rinkeldekinkel, want de hele pop zal meegaan. En dat zal echt wel opvallen.
  Misschien, heel misschien, krijgt de dief toch nog last van schuldgevoel. En misschien, heel misschien, ook nog de kerstgedachte over zich heen. En wordt de sjaal deze keer in een tasje aan de deurknop gehangen. Of krijg je toch een HEEEEEL lief, anoniem, pakketje via de post. Ik duim voor je.
  Intussen geniet ik van mijn eigen sjaal. Keurig zelf gebreid met garen gekocht bij Jeanet via de post. En snel door haar geleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook ik heb een paarse gemaakt, zie mijn blog http://www.creatiefmetkleur.be/2014/10/sonnesegel.html en eentje in 'nude' en ben heel blij dat ik hier de inspiratie heb opgedaan voor deze sjaals; mijne zijn in rowan kidsilk haze. ja hoop zoals anderen dat je toch nog jouw sjaal terugkrijgt..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...