Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 10 december 2014

Handig en mooi

Wil je iemand eens verrassen met een cadeau? Kijk dan eens mee (ook voor jezelf een mooi geschenk hoor!). Dit vind ik zo handig! Als je borduurt, maar zéker ook voor telpatronen van Fair Isle of uitgebreide beschrijvingen in een patroon - een magneetbord!


Vast oorspronkelijk ontworpen voor borduursters, maar toepasbaar voor veel meer handwerktechnieken. Het setje bestaat uit een magneetbord ter grootte van A4, met losse strips die je kan verschuiven. Vooral als je - zoals ik - tientallen keren van je handwerkje moet opstaan en daarna weer wezenloos moet zoeken waar je ook al weer gebleven was :-) Dit handige ding kost € 13,25

En over dit boek ben ik helemaal enthousiast! Vorige week maakte ik kennis met Carla Meijsen die helemaal afgezakt was naar Koewacht (Blij Bezuiden - wil ik echt nog eens naar toe, ook vanwege verre roots) om haar boek te presenteren. Nu ze toch in de regio was (zit alleen een flinke zee-arm tussen Koewacht en Arnemuiden) kwam Carla even langs. We hadden een heel leuk gesprek en nu ligt  dit prachtige boek ook bij ons in de winkel te koop!


Over dit boek:  Lekker Warm! – Twijnend Breien is het eerste tweetalige boek (Nederlands en Engels) over twijnend breien. Met het uitbrengen van Lekker Warm! draagt Carla Meijsen haar enthousiasme over en maakt zij deze van oorsprong Zweedse techniek en traditie toegankelijk voor een breed publiek, zowel in Nederland als wereldwijd.
Twijnend breien is een minstens 400 jaar oude Scandinavische breitechniek met veel bijzondere eigenschappen en decoratieve mogelijkheden. Voor de ervaren breier vormt het beslist een nieuwe uitdaging. Minder ervaren breiers kunnen zich deze techniek eigen maken dankzij de uitgebreide uitleg en vele foto’s in het boek.

Lekker Warm! bevat meer dan 30 ontwerpen van polswarmers, wanten, mitaines, handschoenen, mutsen, sokken, beenwarmers, boot toppers en accessoires, waaronder enkele ontwerpen van Hanneke Bezem en Hilly van der Sluis. Alle patronen zijn voorzien van duidelijke beschrijvingen en gedetailleerde telpatronen. Zowel de traditionele als moderne breimethoden, zoals de Turkse opzet, zijn verwerkt in de ontwerpen, die zijn gebaseerd op traditie met een moderne twist.

200 bladzijden, harde kaft, € 34,50

Wat een prachtig boek is dit! O, was er ook maar ergens een leverancier voor wat meer tijd....

2 opmerkingen:

 1. Jammer dat ik Carla niet kon ontmoeten, maar ik zie dat ze nog vaker naar ons Zeeuwse land zal komen :) Ben enorm benieuwd naar haar boek, daarvoor kom ik zeker naar de Winterfair morgen Jeanet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat lijkt mij wel een heel bijzonder boek. Leuk om weer een nieuwe techniek te leren.
  Ik hoop dat jullie het goed gehad hebben met de kerstmarkt. Het begon zo vreselijk met die storm en regen....!

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...