Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 10 december 2014

Veelzijdig paardje en een knuffelkonijn

Helemaal leuk zijn deze nieuwe knuffelpoppen van Sascha. Het paardje is schattig en op nogal veel manieren te gebruiken/haken.

Als eenhoorn of als "gewoon"paardje?


Maar deze is ook helemaal leuk - de Zebra!


Maar dit heerlijke knuffelkonijn is ook niet te weerstaan!


De knuffels zijn gehaakt van Scheepjes Stone Washed, maar kunnen natuurlijk van elk soort garen worden gemaakt. De patroontjes zijn geschreven in Engels en Nederlands. Je kunt  ze kopen via Ravelry of Etsy. En natuurlijk bij ons in combinatie met het garen!! (Mail gerust of kom even langs).

*********

En dan nog de creatieve uitspattingen - op een heel ander vlak! - van pubers. Dat de middelbare school niet meer helemaal hetzelfde is als in mijn tijd wist ik al wel. Dochterlief kreeg voor Duits (!) de opdracht om een koekhuisje te maken. Omdat ze is blijven zitten en de opdracht vorig jaar ook al deed, had ze bedacht om een alternatief huisje te maken (met 2 klasgenoten). Een Hobbithuis....
Voor wie dat niets zegt, dit is er een:Nu, dan koop je cake, stroopwafels, tumtum, kitkat en maak je botercreme met véél groene kleurstof en dan ga je in de keuken van mama aan de slag......


Soort Huisje van de Heks-maar-dan-anders. Na een uitgebreide foto reportage besloten de meiden dat het geen doen was om dit mee naar school te nemen, het dienblad was bovendien te groot voor de koelkast en een week zonder koeling (uiteraard moest de opdracht pas volgende week af) leek geen optie. Dus werd het Hobbithuis in stukken gesneden, verdeeld en verorberd..... :-)


9 opmerkingen:

 1. geweldig zo'n koekhuis. Ook hier zijn de opdrachten op school anders dan wij gewend waren. Onze oudste had vorig week scheikunde en heeft borstplaat gemaakt: een scheikundige reactie tussen verschillende ingrediënten....
  Dat koekhuisje is ook een goed idee, ik zal het eens doorgeven.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha! De tandarts zal trots op jullie zijn ^_^.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier klaagde mijn 12jarige onlangs dat hij altijd iets moet tekenen. Ze zijn bezig met een Shakespeare-toneelstuk voor Engels en ja, moest hij tekenen hoe hij dacht dat de hoofdpersoon eruit zag. En hij is met dat soort dingen totaaaaal niet creatief... Hadden de pubers trouwens ook de keuken opgeruimd? want bij mij thuis zou de hele keuken groen zijn! ;-) (ik vind het trouwens wel prachtig).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg spontaan trek van dat lekkere Hobbithuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schattige knuffels! En, waren jullie erg misselijk van het snoepwerk? Zag er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat geweldig gemaakt! Jammer dat hij niet mee naar school kon, hadden ze vast veel punten mee gescoord!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke knuffels van Sascha, had ze bij haar al gezien! Wat een leuk hobbithuis hebben ze gemaakt!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nu snap ik de link tussen een snoephuisje en Duits niet,
  maar ik geloof niet dat die gasten dat wat uit maakt ;)
  Wel heel erg origineel zo'n hobbithuisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattige knuffels inderdaad, maar wat een super (lekker) hobbithuis is dat! Hartstikke leuk bedacht en gedaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...