Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 22 december 2014

Geduld

Geduld is een schone zaak........helaas heb ik die eigenschap nog niet kunnen ontdekken bij mijzelf, ik ben best wel "druzig". Maar hier heb ik wel bewondering voor want het vergt heel veel geduld - maar dan heb je ook wat!


Matty punnikte en punnikte en maakte deze prachtige sierlijke ballen! Om een beetje een idee van de grootte en lengte van de punnikdraad te geven:
De grote bal is 60 cm in omtrek, de kleine 38 cm - voor de grote bak punnkte Matty 27 meter en voor de kleine 15 meter aan een stuk. Het zijn gewone speelgoedballen (géén tempex) die - beplakt met de lange punnikdraad - opeens een prachtig kunststuk worden!Door te spelen met kleur kun je de bal ook helemaal aanpassen aan je huis. (o, die wil ik nog wel eens voor mijn etalage!)Je kunt de streng natuurlijk ook oprollen en met kleine steekjes aan elkaar naaien voor een (bijpassend) kussen. 

Misschien heb je, net als ik, iets minder geduld? Dit is ook prachtig met punniken:
5 opmerkingen:

 1. Ik zet mijn 11jarige wel eens aan het werk. Hij word zo fijn rustig van punniken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt punnik machientjes een ideetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig!! Matty brengt me op ideeën.

  Groetjes,
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Punnikken ken ik wel, maar hier zoumik nooit opgekomen zijn... Wat prachtig...
  Ik wens je een heel fijne dag Jeanet..
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen