Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 3 december 2014

Pumpkin Muts

Miriam houdt erg van mutsen. Ik ook - maar met het verschil dat ik een soort ballonnenhoofd krijg als ik er een opzet, en mijn dochter straalt met een muts. Met regelmaat plukt dochterlief dan ook een muts uit de winkel om te dragen naar school ( en ik heb niets tegen een beetje live-reclame) en vanaf half oktober vraagt ze met regelmaat: mam, is het al koud genoeg voor een muts?

Nu dus écht wel! Gelukkig wilde oma wel een muts-op-verzoek breien en Miriam struinde het internet af naar een mooi exemplaar. Ze vond er een op Ravelry (de jonge generatie laat zich natuurlijk niet tegenhouden door een beetje Engels) en ze vond deze Prachtige Pumkin Pie muts.


Dochterlief had als favoriet garen de Rowan Felted Tweed in onze winkel gezien en dit patroon paste er dus perfect bij! Even kiezen....


Het werd toch de roodbruine vossenkleur zoals het voorbeeld op het Patroon. Dit Engelse patroon is tot het eind van het jaar gratis te downloaden via Ravelry. Oma was bereid om de muts te breien en hij komt nu dus heel goed van pas.


En omdat deze dame zo vroeg in het donker op pad moest kwam het er maar niet van om foto's te nemen, dus nu vanmiddag snel nog een paar kiekjes in de winkel. De onderste foto's zijn wat overbelicht en geven niet de goede kleur weer - en zo zien jullie gelijk dat er een halve meter haar verdwenen is :-)


Mocht je deze muts ook willen breien: je hebt 1 bol Rowan Felted Tweed (175 m/50 gram - € 8,80) en een bolletje Rowan Fine Tweed (90 m/25 gram - € 3,85) nodig. Combinaties zie je hierboven - maar er zijn natuurlijk nog veel meer combinaties mogelijk.
(en voor Oma hebben we het patroon toch maar vertaald).8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie dochter en een knappe oma. Met een moeder(dochter) met een prachtige kwaliteit wol in haar winkel.

  Nog vergeten te zeggen, muts is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar zijn haar mooie lange haren gebleven??
  Ik ben altijd gek op lang haar, maar bij mij wil het helaas niet lang groeien.
  Als kind heb ik er wat een verdriet over gehad als het weer werd afgeknipt.
  O, wat wilde ik graag heel lang haar.
  Nog altijd een beetje jaloers als ik iemand zie met mooi en heel lang haar.

  Maar het is een mooie muts geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie muts en een mooie dochter met korter haar. Pittiger en leuker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil heel graag de groene combinatie kopen en dan kan ik meteen mijn abonnements geld van 4 euro betalen .............zou je willen uitrekenen wat het kostom het naar Frankrijk te sturen en me mailen hoe en wat verder?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een superleuke muts!! echt prachtig geworden. Leuk hoor haar kortere coupe, staat goed!! (is niet zo moeilijk bij haar ;) ) Wat ik behalve haar nieuwe look vooral zie is dat ze echt een jongedame aan het worden is...leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een superleuke muts! Die gaat op mijn brei-lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je dochter past echt met elke muts in elke kleur, echt prachtig gemaakt van oma!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet ze er anders uit, met dat korte haar! maar staat heel leuk. En ik heb ook zo'n dochter die er prachtig uitziet met wat ze ook op haar hoofd zet. Alleen heeft die nog heeeeeeel lang haar (al hoorde ik een paar maanden terug voor het eerst 'hoe zou het eruitzien als ik het afknip?')

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...