Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 19 december 2014

Mutsen en sjaal

Vorig jaar blogde ik al eens over de Muts die Wieke naar mij vernoemde. Prachtig oranje, dat mij herinnerde aan mijn haarkleur lang, lang, lang geleden. (Vanmorgen naar de kapper geweest waar ik meer dan een half uur naar dat grijze-blonde-peper-en-zout-hoofd moest kijken).

Gelukkig heb ik een dochter met een prachtig mutsenhoofd...


Je kunt het patroon van deze Muts Jeanet nu gratis vinden op het blog van Wieke van Keulen. Deze muts is in het rond gebreid met Rowan Fine Tweed (verkrijgbaar in onze winkel in heel veel kleuren - vanaf volgende week zijn alle kleuren weer ruimschoots op voorraad)

Gelukkig ben ik niet de enige muts in het brei-gezelschap. We hebben nl nu ook Muts Ans (en als iemand een Muts verdient, dan is het wel Ans!


Ook deze muts heeft Wieke ontworpen en je vindt het patroon op haar Blog. Wieke doet een oproep aan iedereen die dit patroon gebruikt om geld te doneren aan Serious Request via deze link, ik sluit me daarbij helemaal aan! Ik heb het net gedaan, Doen jullie het ook??!

De muts is gemaakt van 2 bolletjes Rowan Fine Tweed en een bol Noro Tayio 4 Ply, waar een prachtig kleurverloop in zit!

En nu ga ik bijna naast mijn schoenen lopen, want er bestaat ook een sjaal Jeanet, écht waar! :-)


Deze omslagdoek is ontworpen door Sascha en - oeps - ze heeft 'm Jeanet genoemd!

Het is een gebreide omslagdoek, die niet al te moeilijk is. Over de hele doek dwarrelen gaatjes (denk maar aan mijn verbleekte sproeten!). Het patroon is makkelijk aan te passen aan welk garen en naalden dan ook en je maakt 'm zo groot als je wilt!

Img_6308_small2

Hier gemaakt van Noro Taiyo, maar kan natuurlijk ook van Invicta Colour, Stone Washed, Filigran, sokkengarens en nog veel meer. Het patroon is te koop via Ravelry (Nederlands en/of Engels), via Etsy of bij ons in de winkel (in combinatie met breigaren).


1 opmerking:

  1. Wow, die sjaal..!! Echt prachtig|! Ben net bijjjjna klaar met een haakpatroon van Sascha, ze ontwerpt echt heel mooie dingen|! En.. terecht naar jou vernoemd Jeanet :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...