Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

donderdag 11 december 2014

Warme Deken

Zojuist heb ik nog even wat weer-sites geraadpleegd. Het wordt morgenavond vást droog, écht....!!!
We laten ons er niet door uit het veld slaan, want we staan lekker binnen. De hele middag waren we al in de weer met het verzetten en verschuiven. Aan de achterkant van de winkel is het Atelier weer tot een ruime plek gemaakt waar iedereen morgen een kopje koffie kan komen drinken. En dan heb je misschien ook nog even tijd om de Zeeuwse Deken te bewonderen. Het eerste, bonte exemplaar ligt morgen namelijk weer bij ons.


Heb je je nog niet ingeschreven voor de mee-brei-deken? Dan zeker even doen! Je kunt je hier nog steeds aanmelden. Vanaf 15 januari kun je meedoen met honderden (!!) deelnemers, waarvan de meeste uit Nederland. Maar we hebben ook al aanmeldingen vanuit België, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Portugal, Engeland en Canada (en misschien hebben we nog wat over het hoofd gezien..) Hoe leuk is dat??


Omdat de originele lapjes eigenlijk helemaal niet als deken waren bedoeld, moest er nog wel wat aanpassingen worden gedaan aan het patroon. De ijslandse garens die we hadden gebruikt voor enkele truien vonden we echt minder geschikt voor de deken (het heeft nl. wel een heel authentiek prikgevoel, en we noemden onderling de grijze niet voor niets de borstharen-trui). Dus stak Anja weer een heleboel tijd in het omschrijven van het patroon - en breide ook nog eens een effen witte variant..... bijna af!

(deze deken breide Anja aan een stuk, de patronen die worden toegestuurd zijn telkens losse blokken die later aan elkaar worden genaaid/gemaasd) Elk blok heeft een verhaal en hoort bij een trui in in een van de vissersplaatsen in Zeeland werd gedragen. 

Morgen ligt er ook een intekenlijst klaar, waar je je nog kunt inschrijven voor de voorverkoop van het boek dat in mei/juni 2015 uitkomt. Hier kun je alle informatie vinden. In de voorverkoop kost het boek slechts € 18,95 ipv. straks € 24,95. Het is dan wel de bedoeling dat je het boek vooraf betaalt. De voor-inschrijving loopt nog tot 31 december 2014. Wie dan nog niet heeft ingeschreven of betaald mag natuurlijk ook wachten tot het boek in het voorjaar uitkomt..... :-)


En morgen hebben we ook nog een speciale gast! Jenny (dochter van Johanna) zit voor (maar waarschijnlijker in) de winkel waar ze deze prachtige stekenmarkeerders gaat verkopen. Breien wordt pas écht leuk als je zulke leuke stekenmarkeerders kan gebruiken.Jenny gaat komende zomer vrijwilligerswerk doen in Nepal en is op allerlei manieren bezig om geld te verzamelen. Je vindt er alles over terug op haar blog. Dus zéker een reden om even bij ons binnen te komen morgen!


Dit negeren we gewoon! Morgenmiddag is nl. het ergste voorbij!
Wij zijn er, komen jullie ook???6 opmerkingen:

 1. Ja, je bent Engeland vergeten in dat lijstje - maar dat is niet jouw schuld, want ik heb het via mijn vader betaald omdat het een beetje ingewikkeld werd met betalen vanaf een buitenlandse rekening. Vandaar! maar ik ben van de partij, en ben van plan de deken in een kleur te breien. Heel veel zin in! (succes morgenavond trouwens, hoop dat het weer opklaart)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zet 'm er gauw bij! Tenslotte is Engeland de bakermat van de visserstrui....!

   Verwijderen
 2. Ben ik waarachtig van plan om mee te gaan breien met de deken!!! Maar wel het liefste in de kleuren van het (toevallige) 1e exemplaar. Zonder de borsthaargarens dan ;-)).
  Een bezoek aan Arnemuiden morgen zit er niet in jammer genoeg. Voor jullie een fijne gezellige dag gewenst!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb me zojuist ook opgegeven voor het dekenpatroon. Wat een geweldig iets van jullie. Succes vandaag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig de deken in effen kleur.. als ik toch eens 10 handen had en dubbel zoveel tijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor de deken ben ik al aangemeld, nu nog uitmaken of ik het in 1 kleur of in meerdere ga maken. Het boek moet ik nog bestellen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...