Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

donderdag 18 december 2014

Mee-haken en mee-breien.....

Je kan er niet omheen - 2015 wordt het jaar van het mee-haken en mee-breien....!
De CAL´s en Kal´s (Crochet-A-Long en Knit-A-Long) vliegen je om de oren en wij doen daar natuurlijk met onze Zeeuwse Mee-brei-deken ook aan mee. Maar mocht je daarnaast nóg meer willen haken en breien dan kun je (naast al die andere ideeen die ik natuurlijk blijf geven op dit blog) nog met van alles en nog wat meedoen.

Allereerst begint in januari de CAL 2015 weer onder leiding van Tertia en Jolanda. Een hele dikke pluim voor deze dames die heel Nederland massaal aan de haak hebben gekregen! Op hun blogs kun je nog steeds alles terugvinden over de deken van 2014 en ook de voorbereiding van de vierkante deken van 2015 kun je er al terugvinden.

Wil je meedoen? Volg vanaf 2 januari de blogs van Tertia en Jolanda of wordt lid van de Facebookgroep. Wil je garen uitzoeken? We hebben heel veel kleurtjes katoen en acryl op voorraad, maar ook andere garens. En de Miracle die in de deken 2015 wordt gebruikt is ook bij ons verkrijgbaar.

Een ander superleuk project is de Retro Sampler van Wieke van Keulen. Een prachtig meebrei-project in fair isle techniek. Elke week krijg je bij Wieke een stukje van het patroon.


Hoe het er precies uit komt te zien is ook hier weer een verrassing! Wieke gebruikte voor deze sjaal Rowan Fine Tweed, een prachtig 100 % wollen garen. De sjaal wordt in het rond gebreid.

Dit garen kun je ook bij ons kopen, er zijn maar liefst 22 kleuren gebruikt, en van 5 kleuren heb je 2 bolletjes nodig. Rowan Fine Tweed kost 3,85 per bol van 25 gram/90 meter. Juist de vele kleuren maken deze sjaal zo bijzonder, maar uiteraard hou je van elke kleur over (voor een volgend projectje....?)
Omdat ik de laatste dagen zoveel bestellingen kreeg voor dit garen, zijn een aantal kleuren tijdelijk op. Ik heb al weer nieuwe besteld en deze worden heel binnenkort geleverd.

Op Wieke´s website kun je vanaf 1 januari wekelijks het patroon terugvinden! En wil je bij ons deze prachtige wol bestellen, dan kan dat altijd per mail.


Uiteraad kun je beide projecten ook met hele andere garens maken (duik eens in je restjes bak, koop een paar nieuwe kleurtjes erbij en je komt een heel eind).

En dan is er vast nóg veel meer mee te breien of te haken, Vind je het leuk om iets gezamelijks te doen dan is er genoeg keuze (ook op Ravelry vind je regelmatig een Knit A Long), van verschillende ontwerpers - al dan niet gesponsord door een wolleverancier of al dan niet voor een goed doel.
Maar het kan ook best zijn dat je helemaal overweldigd voelt door het aanbod. Doe gewoon wat je leuk vindt om te doen! Kies het garen dat bij je past, bij je smaak en bij je portemonnee. 
Niets moet en alles mag.........6 opmerkingen:

 1. Lief dat je onze Crochet Along onder de aandacht brengt... We hebben alleen vandaag al meer dan 150 nieuwe leden verwelkomd op de groep ;)
  Enne.... ik ga proberen mee te breien met de Zeeuwse deken..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow! Ga je tóch breien? Super!! Wat jullie voor elkaar hebben gekregen met de CAL 2014 is ongelooflijk. Zoveel mensen aan het handwerken geslagen, petje af hoor! Ik hoop dat jullie een keer langs kunnen komen voor een handwerkmiddag ....

   Verwijderen
 2. Lastig hoor, al die CAL's en KAL's.
  Ik heb me al aangemeld voor de Zeeuwse deken, dus ws probeer ik die te maken. Maar het garen ..... misschien daarvoor wel de rowan fine tweed. Ik ben helemaal gek op 100% wol voor een deken!!! Zo verrukkelijk warm, daar kan geen ander garen het van winnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeanet,
  Ik ga de CAL 2015 doen en de Zeeuwse Meebreideken... En dan is er in 2015 ook weer een nieuwe Randje per week om te borduren... Ik ga het nog drukker dan druk krijgen, want mijn eigen roze vissersvest moet ook nog af...
  Ik geniet al bij voorbaat...
  Liefs,Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk allemaal dat word weer lekker druk wezen :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoveel leuke projecten, je zou ze wel allemaal willen doen, maar helaas zal dat niet lukken, niet qua tijd, maar ook niet qua portemonnee denk ik (hihi).
  Misschien eens met de lotto meedoen??? Ik ga toch al met jullie deken mee starten, da's al iets.
  Liefs, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...