Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

maandag 22 december 2014

Geduld

Geduld is een schone zaak........helaas heb ik die eigenschap nog niet kunnen ontdekken bij mijzelf, ik ben best wel "druzig". Maar hier heb ik wel bewondering voor want het vergt heel veel geduld - maar dan heb je ook wat!


Matty punnikte en punnikte en maakte deze prachtige sierlijke ballen! Om een beetje een idee van de grootte en lengte van de punnikdraad te geven:
De grote bal is 60 cm in omtrek, de kleine 38 cm - voor de grote bak punnkte Matty 27 meter en voor de kleine 15 meter aan een stuk. Het zijn gewone speelgoedballen (géén tempex) die - beplakt met de lange punnikdraad - opeens een prachtig kunststuk worden!Door te spelen met kleur kun je de bal ook helemaal aanpassen aan je huis. (o, die wil ik nog wel eens voor mijn etalage!)Je kunt de streng natuurlijk ook oprollen en met kleine steekjes aan elkaar naaien voor een (bijpassend) kussen. 

Misschien heb je, net als ik, iets minder geduld? Dit is ook prachtig met punniken:
5 opmerkingen:

 1. Ik zet mijn 11jarige wel eens aan het werk. Hij word zo fijn rustig van punniken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt punnik machientjes een ideetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig!! Matty brengt me op ideeën.

  Groetjes,
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Punnikken ken ik wel, maar hier zoumik nooit opgekomen zijn... Wat prachtig...
  Ik wens je een heel fijne dag Jeanet..
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...