Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 17 juni 2014

Voetbal-deken

Of je het nu leuk vindt of niet, je kunt er bijna niet onderuit: voetbal! Ook al kijk je niet, op een of andere manier kom je het overal tegen. Morgen worden de files vroeger verwacht omdat "Nederland" vroeger uit zijn werk komt. Zou dat vandaag in België ook zo zijn? Staat de ring van Antwerpen nu vroeger vast?
Vandaag dan maar een ideetje voor de Vlaamse lezers die naast hun opgewonden eega's zitten (staat het eten al klaar?): een gehaakte voetbal-deken ten ondersteuning voor de Belgische Rode Duivels:

(gelukkig door de neutrale kleuren voor elk land te gebruiken)


Patroon van Ravelry of rechtstreeks hier.

Vind je het lastig om zo'n Engels patroon te lezen? Je kunt dit oo kwel zelf verzinnen, de basis is een "granny hexagon", dus zoiets:

(hier gevonden, je kunt nog varieren met een losse tussen de stokjes-groepen.
(Stokjes en lossen)


Tijd om te stoppen, de wedstrijd begint zo!

9 opmerkingen:

 1. mooie deken en hier toepasselijk, want onverwachts toch voetbal op tv... vergadering van man afgelast en ik dacht dat ik een tv-avondje voor mij had :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat was erg spannend vanavond maar gewonnen ! en toen ik een half uurtje voor de wedstrijd nog in de auto zat was het superdruk op de weg, net of iedereen zich naar huis haastte .....nu nagenieten want ik volg de wedstrijden (misschien ben ik wel een van de weinige vrouwen maar ik heb staan gillen en springen ....nu ben ik weer rustig :-)

   Liefs
   Marjo

   Verwijderen
  2. Denk aan je bloeddruk, Marjo! :-)

   Verwijderen
 2. Jaja, de files zijn hier in België ook vroeger begonnen dan op andere dagen.
  Onze dochter rijdt dagelijks op de ring van Brussel en deze namiddag was het
  al volop file... Wij zijn hier volledig in de ban van het voetbal en natuurlijk héél
  blij dat we gewonnen hebben. Mijn man is groot supporter van Nederland... het
  is hier al feest geweest deze week :-))

  Groetjes, Annemie.  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze stoere voetbaldeken zullen veel jongens en mannen mooi vinden. Misschien een idee om te haken voor de volgende EK of WK, want voor deze WK komt hij vast niet meer af.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die sieht super aus. Da freut sich jeder Fussballfan.

  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi, I love your craft, is beauty, I love a colors, I follow your blog, hugs from Brazil.
  Visit my blog - Tita Carré - crochet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal in het thema Jeanet ook al hou je niet van voetbal! Dan is het voor de voetbalfanaten een uitdaging om dit te maken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof dat deken :)
  Misschien haak ik dat wel es voor mijn kleinzoon in kleiner formaat voor op de zetel als ie naar het voetbal kijkt op tv volgende winter.
  Hier ook heel de familie voetbalgek, supporteren voor Belgie en Nederland, of de files eerder beginnen weet ik niet mar belgie is nooit eerder zo in dan van de rode duivels geweest, overal ook hangen vlaggen buiten en rijden autos rond met versierde zijspiegels en kleine vlaggetjes op het dak.
  Zo gek als bij jullie is het nog net niet denk ik maar we gaan die kant op :p , ik vind het in elk geval plezant zo !

  Groetjes van An

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...