Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 5 juni 2014

Russisch

Heb ik zo maar een door-de-weekse dag het bloggen overgeslagen! Nou ja?! Nee, het gaat - op die vreselijke verkoudheid na - helemaal goed hier. Maar gisteren liep het anders dan anders. Miriam's klas heeft een uitwisseling met een klas uit Keulen en zo kon het gebeuren dat gisterenavond onze huiskamer werd bevolkt door 13 luidruchtige (viel mee, hoor!) koters die een film zaten te kijken. In het Engels uiteraard :-)Dus werd de halve huiskamer omgebouwd, bank verzet, en uiteraard kon ik niet meer bij de computer. En zorgde ik maar voor genoeg drinken, snacks, chips en ijsjes en sprak Nederlands, Engels en Duits door elkaar. Wat is het toch heerlijk dat die jonge mensen zo eigen zijn aan andere talen, communicatie is echt geen probleem.

Ze zijn nu weer naar school en ik kan weer bij mijn toko. Om het internationale maar even te benadrukken: deze sjaal mocht ik gisteren fotograferen van Corinne, op de diverse Facebookgroepen en forums bekend als de Russische sjaal:


Ze gebruikte 4 bollen Tahiti (hier lees je meer over dit garen, en ja bestellen mag!) en haakte met nld 4.


Het patroon maakt gebruikt van zgn. reliefstokjes en dat komt prachtig uit bij deze sjaal. De boogjes worden telkens onderbroken door een "granny-rand" (3 stokjes, 1 losse).
Als je googelt op "gehaakte Russische sjaal" kom je het patroon telkens tegen en je vind het ook terug o.a. op het blog van Noesies die er een Nederlandse vertaling bij schreef!12 opmerkingen:

 1. Super, die foto met al die schoenen! Wat zal dat gezellig geweest zijn bij jullie.
  Mooie sjaal laat je weer zien.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige omslagdoek/Sjaal en wat een mooie kleur!!! Ga ik zeker maken, komt weer op het lijstje !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi, die sjaal, vooral door de kleuren denk ik.
  En leuk, zo'n gezellige drukte! Je deelt altijd zoveel ideetjes dat wij best een dagje erop kunnen teren, hoor!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk verhaal. Jullie zijn in de zomer al heel wat talen gewend. Maar Russisch zit daar nooit bij waarschijnlijk hihi. Gelukkig is hier een schema van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij vinden het altijd reuze leuk, die uitwisselingen. Het is er nu de tijd niet voor, maar erwtensoep met rookworst 'doet' het altijd reuze bij de gasten. Hoewel, met de buitjes...van vandaag, eigenlijk wel snertweer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aha, was zij een van die giechelende meiden bij de stormvloedkering.... Het is vast een gezellige boel geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat keurig dat de jongelui allemaal hun schoenen uit deden! Het is vast heel gezellig geweest en ach een dagje niet bloggen is niet erg toch?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat gezellig zo'n kamer vol met internationale jeugd :) Heerlijk he, om dat mee te beleven als moeder! De sjaal vind ik ook prachtig, ben helemaal into de haak momenteel dus wie weet.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige sjaal weer! En gezellig, een huis vol jeugd, en wat fijn dat het zo goed klikt onderling! Een fijne ervaring!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Очень красивая шаль. У меня тоже есть такая в белом цвете.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De sjaal is wel mooi maar de tablethoes in fair isle spreekt me meer aan :-) ik hou van iets moeilijkere dingen of uitdagingen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben nu de Sint Jakobsschelpen omslagdoek aan het haken met Invicta Colour (vorige week nog een bol bijgehaald bij je man) maar deze wil ik ook graag een keer haken. Hij is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...