Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 17 januari 2018

Zeeuwse Visserskol

Tjonge, wat hebben we al veel plezier beleefd aan de patronen van de Zeeuwse Visserstruien!
De patroontjes blijven tijdloos en zijn toepasbaar op zoveel verschillende dingen. We hebben weer wat nieuws toegevoegd:


Stefanie breide een heerlijk warme kol van 100 % zachte merino en stopte die vol met Zeeuwse patroontjes. Ze fotografeerde die ook nog eens in een prachtige setting!



Voor de kol gebruik je 4 bollen Schachenmayr Merino 120. Je breit in het rond op naalden 3½. Heb je een hele losse hand van breien? Neem dan naalden 3 (merino kan wat uitzakken als je heel los breit!)
Het stoere patroon is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.


Je kunt het pakketje bestellen in onze Webshop. Je kunt daar kiezen uit de kleuren grijs (zoals afgebeeld), zwart, donkerblauw, rood en ecru. Zoek je een hele andere kleur, neem dan even contact met ons op!


Toch liever wat groters?
De prachtige Zeeland-shawl is uiteraard ook nog steeds te bestellen!

Zeeland-shawl



4 opmerkingen:

  1. Die patronen zijn werkelijk goed voor van alles hihi. Ziet er mooi uit hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, prachtig! Ik vind mijn Zeeuwse mee-brei-deken ook nog altijd een van de beste projecten ooit. Zoveel leuke steken!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. prachtig,is dit patroon voor beginnende breisters te doen?

    BeantwoordenVerwijderen