Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

zaterdag 28 juni 2014

Visserijdag 2014

Voor wie nóg meer Arnemuiden wil zien, nóg meer klederdracht, nóg meer vis: blijven lezen!
Voor wie het genoeg is geweest: lekker overslaan, maandag meld ik me weer met mjin "gewone" handwerkideetjes.

Het was weer vroeg opstaan vanmorgen om alles rond te krijgen. Al heel vroeg hoorde ik mensen op de Markt en rond 9 uur stond de viskraam al klaar voor de eerste bezoekers:


Het onmisbare hulpteam stond al wéér voor ons klaar en de kraam voor de winkel werd ingericht.


De eerste gebakken visjes waren voor ons, het was zo'n beetje ons ontbijt - maar Miriam smulde er al weer van. Als ik van de week een keer "blub" tegen je zeg moet je maar niet verbaasd zijn, want van mijn leven heb ik nog nooit zóveel vis gegeten als deze week bij elkaar (en ik ben best wat gewend hoor!)


Omdat ik zelf echt helemaal geen tijd had om zelfs maar een klein rondje te lopen, heb ik Daniël gevraagd om foto's te maken, kijk maar mee wat hij allemaal tegenkwam:


Op het havenhoofd was een Panna-voetbaltoernooi georganiseerd : "de Visserijcup". En natuurlijk was er ook op het water/kanaal weer van alles te beleven.


Het was al vroeg druk, en de straten vulden zich met mensen uit alle windstreken. Wat leuk om zoveel mensen weer te ontmoeten - en wat kwamen jullie weer van vér (en dichtbij natuurlijk ook). De auto's stonden tot ver buiten het dorp!


We genoten van prachtig weer, de hele dag droog, een waterig zonnetje - heerlijk om ergens wat te eten of drinken of te wachten op een stukje vers gerookte paling.


Natuurlijk werd er allerlei koopwaar aangeboden, van exotisch tot oer-Hollands.


En de visserijdagzou natuurlijk niets zijn zonder een bakje vers gepelde garnalen. Verser kan het niet!


Daniël nam zijn taak zeer serieus en dook zelfs het museum in om foto's te maken!


Erg leuk om het museum door de ogen van een 16 jarige te zien, want de eerste foto was die van het opgegraven kanon! En nog meer wapentuig, uniformen en alles wat jongens-van-die-leeftijd wel interessant vinden. Bij deze! :-)


Deze foto nam hij vast speciaal voor mij :-) 
Ook op de Werf was het een drukte van belang, de hoogaars voer heel wat keren op en neer het kanaal.


En natuurlijk kon je de hele dag genieten van de paarden en hun ruiters bij het ringrijden.


De hele dag ben ik bezig geweest in de winkel, nieuwe mensen ontmoet, nog een gesprekje voor de radio, oude bekenden gezien. Geen tijd om te eten, laat staan om iets van de Visserijdag mee te maken. Aan het eind van de dag konden we tevreden de boel weer opruimen, de winkel is nog een dikke chaos - maar dat komt maandag wel weer!En vanvanond keek ik nog even uit mijn raampje en zag de tuin helemaal in bloei, daar ga ik morgen nog eens extra van genieten. Het was een heerlijke dag - heel erg bedankt iedereen, voor zijn/haar bijdrage. Morgen sla ik een dagje bloggen over! Maandag buig ik me ook weer over alle mails. Fijne zondag!


9 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat er dan zoiets als een zondag is hè? Lekker uitrusten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verslag! Je tuin is idd een plaatje, lekker van genieten morgen, even in de rust...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat het weer zo'n mooie dag was Jeanet!
  En bedank je zoon maar voor zijn mooie foto's,
  zo is het net of wij er ook een beetje bij waren :)
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om zo mee te genieten. ...Helaas konden we niet komen. Maar in de vakantie zeker die kant uit en Zeeland verkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellige dag moet het zijn geweest. Voor mij te ver weg. Maar wie weet .....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jeanet. Niks overslaan Ik vind het nl. prachtig allemaal. Fijne Zondag Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kan je zoon erop´uit sturen hoor. Wat en leuke foto's . En wat krijg ik trek in vis .... Na di verhaal. Maar ja hier in Frankrijk een gebakken visje vinden.....dat zal moeilijk worden. Dus neem ik maar een stukje geitenkaas op brood, ook elkker hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We moeten toch eens Arnemuiden bezoeken. Het ziet er zo mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat leuk de Zeeuwse klederdracht, mijn oma liep er vroeger nog in en ik heb ook nog kinderfoto's van mezelf met Zuid-Bevelandse klederdracht. Binnenkort als ik weer in mijn geboorteprovincie kom dan kom ik zeker even in je winkeltje snuffelen en mezelf kennende niet met lege handen weg gaan... groetjes Astrid
  http://breien-als-verslaving.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...