Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 20 juni 2014

Vis en zo...

Al een hele tijd is Arnemuiden betrokken bij een Europees project, GIFS. (wil je meer weten, klik dan even op GIFS). Ook ons hele visserstruienproject is daarbij betrokken. In het kader van dit project gaan we volgende week met een aantal bewoners naar Hastings, een Engelse kustplaats/vissersgemeenschap voor een conferentie.

Hastings foto

Daar heb ik natuurlijk heel veel zin in, maar als ik denk wat ik allemaal nog moet doen voor die tijd, breekt het zweet met aan alle kanten uit! 
Heel praktisch betekent het dat ik volgende week een paar dagen niets van me zal laten horen. En dat ik dinsdag de hele dag niet in de winkel ben... 

Om maar in stijl te blijven: deze visjes zijn een mooi projectje als je Fair Isle wilt oefenen!



Je vindt het patroon terug op Ravelry. Hier zou ik er best een paar van willen maken voor in de etalage....:-)

En deze is ook leuk! Hier gevonden.

Ik heb al vaker geblogd over visjes e.d. onder het label Visjes vind je ze allemaal op een rij!

Knitted pattern with fish skeleton vector
Knitted pattern with fish skeleton vector

5 opmerkingen:

  1. Die fair isle visjes zien er echt prachtig uit! Je zou er zo aan beginnen! Maar ook die andere visjes inbreien lijkt me heel leuk! Succes daar op de conferentie! We lezen het wel :-)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel plezier, geniet van je dagjes "uit". De visjes zijn erg leuk, hoe leuk om er een paar aan Daan zijn viskoffer te hangen!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wel heel leuk, zo naar een Engelse vissersplaats.Om de overeenkomsten en verschillen te zien!! En spannend wat dit allemaal met de visserstruien te maken heeft :-). Dus hoop ik dat je er erg van geniet!
    De visjes zijn om op te eten, mooi om zo een techniek te oefenen.
    Liefs, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel plezier en hopelijk naast de fish and chips ook nog even de tijd om leuke yarn stores te bezoeken ..ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik geniet van alle patronen en prachtige garens,ik zouer zo zin in krijgen.....

    BeantwoordenVerwijderen