Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 15 juni 2014

Tuinkussens

Hoe bezig kun je zijn soms....? De dagen glippen door mijn vingers en het is "opeens" al weer half juni! Binnen nu en 4 weken staat er nog zoveel op stapel, dat ik soms een beetje buikpijn krijg bij de gedachte wat ik allemaal nog moet doen. En dan heb je ook nog zoiets als een moestuin, waar alles in turbo groeit (inclusief het onkruid). Toch is het wroeten in de grond lekker rustgevend, maar wel slecht voor mijn rug :-)

De dametjes pinken komen af en toe nieuwgierig kijken naar ons geploeter in de aardbeien. Best gezellig!


Naast het gewone werk, het beantwoorden van alle mail (dat ging wel hard deze week!), het hoognodige huishouden en culinaire "hoogstandjes", ben ik ook nog bezig om te leren om de meiden in onze Arnemuidse klederdracht te steken. Dat kan ik bij mezelf redelijk, maar is beslist een stuk moeilijker bij een ander. Vergis je niet, da's echt geen sinecure, hoor. Vooral niet als je dochter een prachtige bos haar heeft die helemaal weggestopt moet worden in dat gesteven mutsje!


De mutsen zitten strak om het hoofd en alles wordt bevestigd met spelden. Dat moet dan rakelings langs het hoofd door de stijve broderie, ik hoop maar dat ik niemand lek heb gestoken.....
Vóór volgende week moet ik het onder de knie hebben, zucht! (dat denken die meiden natuurlijk ook!)

Afijn, ik doe maar dag voor dag wat ik kan. Een nachtje doorwerken is niet zo bevorderlijk voor mijn humeur - dat kan ik mijn huisgenoten ook niet aandoen :-)  In de hoop dat volgende maand misschien iets minder hectisch zal verlopen heb ik alvast een idee voor (tuin-)kussens opgezocht. Wie weet....


Zo mooi zijn deze kussens van stof met gehaakte details erop. Ik vond dit kussen en andere van Tuuni via Pinterest, en na wat speurwerk kwam ik terecht op deze etsy-shop. Wat een schitterende kussens vind je hier. In de Etsy-shop worden ze kant-en-klaar verkocht, maar je vind er zeker inspiratie om iets dergelijks te maken.

Army linen pillow with vintage lace

2 opmerkingen:

  1. op de foto heb ik het mooie haar van je dochter weleens gezien..en gaat dat allemaal in zo'n mutsje??? Dat lijkt mij een flinke klus. Het scheveningse nachtmutsje is ook maar klein maar daar hoeft dan ook niet al het haar in. ;) Wel leuk om te leren hoor. Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, Jeanet, ik vind het zoooo knap dat je ondanks die drukte toch altijd weer tijd maakt voor je blog om voor ons leuke ideetjes te vinden! Echt waardering daarvoor, hoor! Het enige wat ik als dank voor al die ideetjes terug kan doen, is wat bestellen en dat ik ga ik binnenkort ook weer doen (ben nog steeds niet uit een bepaalde kleur, ook te druk met het werk).

    Succes met je 'kleedtraining' en hou de meiden heel! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen