Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 5 juni 2014

Russisch

Heb ik zo maar een door-de-weekse dag het bloggen overgeslagen! Nou ja?! Nee, het gaat - op die vreselijke verkoudheid na - helemaal goed hier. Maar gisteren liep het anders dan anders. Miriam's klas heeft een uitwisseling met een klas uit Keulen en zo kon het gebeuren dat gisterenavond onze huiskamer werd bevolkt door 13 luidruchtige (viel mee, hoor!) koters die een film zaten te kijken. In het Engels uiteraard :-)



Dus werd de halve huiskamer omgebouwd, bank verzet, en uiteraard kon ik niet meer bij de computer. En zorgde ik maar voor genoeg drinken, snacks, chips en ijsjes en sprak Nederlands, Engels en Duits door elkaar. Wat is het toch heerlijk dat die jonge mensen zo eigen zijn aan andere talen, communicatie is echt geen probleem.

Ze zijn nu weer naar school en ik kan weer bij mijn toko. Om het internationale maar even te benadrukken: deze sjaal mocht ik gisteren fotograferen van Corinne, op de diverse Facebookgroepen en forums bekend als de Russische sjaal:


Ze gebruikte 4 bollen Tahiti (hier lees je meer over dit garen, en ja bestellen mag!) en haakte met nld 4.


Het patroon maakt gebruikt van zgn. reliefstokjes en dat komt prachtig uit bij deze sjaal. De boogjes worden telkens onderbroken door een "granny-rand" (3 stokjes, 1 losse).
Als je googelt op "gehaakte Russische sjaal" kom je het patroon telkens tegen en je vind het ook terug o.a. op het blog van Noesies die er een Nederlandse vertaling bij schreef!



12 opmerkingen:

  1. Super, die foto met al die schoenen! Wat zal dat gezellig geweest zijn bij jullie.
    Mooie sjaal laat je weer zien.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige omslagdoek/Sjaal en wat een mooie kleur!!! Ga ik zeker maken, komt weer op het lijstje !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg mooi, die sjaal, vooral door de kleuren denk ik.
    En leuk, zo'n gezellige drukte! Je deelt altijd zoveel ideetjes dat wij best een dagje erop kunnen teren, hoor!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk verhaal. Jullie zijn in de zomer al heel wat talen gewend. Maar Russisch zit daar nooit bij waarschijnlijk hihi. Gelukkig is hier een schema van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij vinden het altijd reuze leuk, die uitwisselingen. Het is er nu de tijd niet voor, maar erwtensoep met rookworst 'doet' het altijd reuze bij de gasten. Hoewel, met de buitjes...van vandaag, eigenlijk wel snertweer ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Aha, was zij een van die giechelende meiden bij de stormvloedkering.... Het is vast een gezellige boel geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat keurig dat de jongelui allemaal hun schoenen uit deden! Het is vast heel gezellig geweest en ach een dagje niet bloggen is niet erg toch?
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat gezellig zo'n kamer vol met internationale jeugd :) Heerlijk he, om dat mee te beleven als moeder! De sjaal vind ik ook prachtig, ben helemaal into de haak momenteel dus wie weet.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige sjaal weer! En gezellig, een huis vol jeugd, en wat fijn dat het zo goed klikt onderling! Een fijne ervaring!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Очень красивая шаль. У меня тоже есть такая в белом цвете.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De sjaal is wel mooi maar de tablethoes in fair isle spreekt me meer aan :-) ik hou van iets moeilijkere dingen of uitdagingen.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben nu de Sint Jakobsschelpen omslagdoek aan het haken met Invicta Colour (vorige week nog een bol bijgehaald bij je man) maar deze wil ik ook graag een keer haken. Hij is zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen